Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 06 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 25/9/2014

El consistori inicia els tràmits perquè es pugui comprar al detall a les empreses situades a Montigalà i altres dues zones de la ciutat
- L’alcalde i el president del grup municipal de CiU s’han reunit amb empresaris de Pronto Moda per tal d’explicar-los la mesura

L’Ajuntament de Badalona inicia els tràmits perquè es pugui comprar al detall a les empreses situades a Montigalà i altres dues zones de la ciutatL’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, la regidora de Comerç, Consum i Turisme, Rosa Bertran, i el president del Grup de CiU a l’Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, s’han reunit aquesta setmana amb empresaris de Pronto Moda per tal d’informar-los que el govern portarà al proper Ple ordinari l’aprovació inicial de l’ampliació de la Trama Urbana Consolidada (TUC) de Badalona i de la modificació del PGM per tal d’ampliar els usos de certes zones industrials del barris del Gorg, la Mora i Montigalà i donar-los també un ús comercial.

Aquestes dues mesures permetran que quan hagi finalitzat tota la tramitació corresponent, els empresaris de Pronto Moda, que fins ara únicament podien vendre a l’engròs, puguin també començar a vendre al detall, una possibilitat que reivindicaven des de feia anys. La Modificació del PGM no obliga a la transformació de l’ús industrial sinó que determina l’admissió d’altres usos diferents a l’industrial. D’altra banda, situar-se a dins dels límits de la Trama Urbana Consolidada és un pas imprescindible perquè aquests empresaris puguin vendre al detall i no únicament a l’engròs com fins ara.

Per tirar endavant aquesta iniciativa, el govern municipal compta amb el suport del grup municipal de CiU i de la Generalitat.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que per als majoristes tèxtils que es concentren a Montigalà aquesta mesura que s’ha acordat amb la Generalitat “és una resposta a una reivindicació històrica que ells tenen pendent des de fa 15 anys”. L’alcalde ha assenyalat que tota la tramitació podria estar enllestida en un termini de 6 mesos i ha explicat que l’ampliació dels usos dels sectors industrials del barris del Gorg, la Mora i Montigalà, “també era necessària perquè permet la regeneració del teixit industrial d’aquests barris, sorgits de la lògica industrial dels anys 70 i 80, que poc té a veure amb el desenvolupament actual dels sectors industrials de la ciutat”.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala