Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 21/5/2010

Els polítics adrianencs mostren les seves reserves davant les mesures de Zapatero
- El paquet anti-crisi, al punt de mira de tothom

José luís Rodríguez Zapatero. - Foto: PSOELa setmana passada, el president del govern José Luís Rodríguez Zapatero va anunciar una sèrie de mesures a aplicar per tal d’accelerar la reducció del dèficit. Aquesta estratègia contempla la congelació de les pensions a partir del 2011, la reducció del 5% del salari dels funcionaris, la supressió del xec – bebè i una baixada de les inversions, entre d’altres mesures. Tant l’opinió de polítics com de la ciutadania es manifesta generalment en contra d’aquesta retallada, que afecta sobretot als sectors socials més dèbils.

Sant Adrià no n’és una excepció. La crisi ha afectat de forma substancial al municipi i les conseqüències de l’aplicació d’aquesta retallada encara estan per veure. Però què pensen els polítics locals d’aquestes mesures preses des del govern central? Hem parlat amb els representants dels partits implicats en la ciutat i la visió general és de rebuig –amb matisos- a l’estratègia del president del govern. Jesús María Canga, alcalde del municipi, ha expressat la seva preocupació davant l’estratègia de Zapatero i proposa una actuació sobre les rendes més afavorides: "Per què sempre amb els més dèbils? Algú ha preguntat, per exemple, on són els milions d’euros que s’han donat a les entitats bancàries els darrers anys?".

Gregorio Belmonte, regidor de solidaritat i portaveu d’Esquerra Unida i Alternativa, manifesta una clara disconformitat amb les actuacions del govern, ja que "afecten sobretot a la gent més feble, la gent que està amb pensions i els ajuts a les famílies", i declara que des d’EUiA "defensarem dintre de l’Ajuntament de que no hi hagi una retallada en els sous dels funcionaris". El regidor de medi ambient i representant d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Gregorio Camacho, assegura que "són mesures sens dubte regressives que fan pagar la crisi a la gent que no l’ha creat" i que "el que significarà és empitjorar a la gent de Sant Adrià també, les seves condicions, sobretot aquells que no tenen feina i que necessiten dels recursos".

Josep Sabadell, representant de Convergència i Unió (CiU), reconeix que "és possible que algunes d’aquestes mesures s’haurien d’haver pres", però que "no són les adequades, estan fora de temps i no són les prioritàries". Tanmateix, assegura que "Sant Adrià en aquest sentit es trobarà en una situació en la que hi haurà famílies que ho passaran molt malament". Com a veu del Partit Popular, Joan Martí ha senyalat que aquestes mesures “s’han fet tard i malament” i que a nivell local afectarà i està afectant als pressupostos ja que les “administracions locals es proveeixen molt de l’Estat i es veurà molt retallat”

Per la seva banda, el grup municipal d’Esquerra Republicana per Catalunya (ERC), admet que el govern havia d’aplicar "mesures d’urgència per evitar que s’agreugi encara més aquesta crisi que ha estat negant durant tant de temps", però que "les mesures que arriben ho fan tard i malament". Núria Arnau (ERC) i Rubèn Arenas (JERC) afirmen que a nivell local, "l’Ajuntament sigui conseqüent, i redueixi despeses però, que en cap cas afectin a les polítiques socials".

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala