Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 05 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 16/9/2014

La proposta d’ordenances fiscals i de preus públics per a l’any 2015 no preveu cap pujada ni actualització
- Els aturats amb càrregues familiars podran ajornar el pagament dels impostos municipals i fraccionar-lo en cinc anys

La proposta d’ordenances fiscals i de preus públics per a l’any 2015 no preveu cap pujada ni actualització.La proposta d’ordenances fiscals i preus públics del govern municipal de Badalona per a l’any 2015 no preveu l’increment ni actualització d’aquests impostos, per tal d’evitar cap pujada i d’afavorir al màxim els veïns.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, Ramon Riera, presentarà avui dimarts la proposta de les ordenances fiscals i preus públics per a l’any vinent. Ho farà a les 18.00 hores, a la sala de premsa de l’edifici El Viver en Sessió d’Audiència d’Informació Municipal.

Entre les principals novetats de cara als propers anys 2015 i 2016 hi ha el fet que aquelles persones que estiguin en situació d’atur i que tinguin càrregues familiars podran ajornar i fraccionar tant els impostos municipals corresponents a aquell any com els deutes que tinguin pendents i pagar-los en un termini de 5 anys. Una mesura, que segons ha explicat Ramon Riera, “va clarament en la línia de facilitar tot el possible les coses als veïns de Badalona que estan en pitjor situació econòmica”.

Pel que fa a l’Impost de Béns Immobles (IBI), la proposta del govern preveu un canvi del tram del valor cadastral de l’habitatge que pot rebre bonificació per famílies nombroses. Aquest tram passarà de 45.000 € de valor cadastral a 54.000 €.

Pel que fa a l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, el tipus de gravamen a aplicar a la base imposable es redueix del 30% al 27%. Aquesta baixada l’aplicarà el govern municipal per compensar el fet que la Ley de Presupuestos del Estado per al 2015 aprovarà un increment dels valors cadastrals. El regidor d’Hisenda ha destacat que “la voluntat del govern de Badalona és que els ciutadans no pateixin un augment de l’IBI i és per això que la proposta d’ordenances preveu aquesta reducció que permet compensar la situació”.

Recordem que complementàriament a les Ordenances s’han aprovat aquest any les subvencions per a l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica per a treballadors autònoms i la subvenció sobre l’Impost de Béns Immobles per a persones aturades de llarga durada en situació d’especial dificultat econòmica. Ramon Riera ha explicat que “és voluntat del Govern que el 2015 es tornin a convocar aquestes subvencions amb les mateixes condicions o millorant-les, bé mitjançant la modificació dels requisits per obtenir-les o bé mitjançant l’ampliació de les partides que s’hi destinin”.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala