Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 19 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 5/9/2014

El bateig dels castellers
- Demà dissabte, 6 de setembre, a partir de les 12 hores a la plaça de la Vila, es durà a terme la Festa Castellera

Demà dissabte, 6 de setembre, a partir de les 12 hores a la plaça de la Vila, es durà a terme la Festa Castellera. Foto: MSEl cartel de la Festa Major adrianenca d’enguany és tot un homenatge a la cultura popular del nostre municipi. En primer terme, els gegants, i darrera, els bastoners, que el passat juliol van viure un moment històric amb l’organització de la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya, i al seu costat els castellers. Aquest cartell, fa un any, no tindria sentit, perquè de colla castellera Sant Adrià en té des de fa ben poc. De fet, encara és una colla en formació, però deixarà de ser-ho el proper dissabte, 6 de setembre, quan a partir de les 12 hores, la plaça de la villa aculli la celebració de la Festa Castellera en que es durà a terme el bateig de la Colla Castellera Sant Adrià. Hi serà acompanyada per les colles que l’han fet de madrina tots aquests mesos de preparació, els Castellers de Badalona i els de Viladecans. Per fi, la colla adrianenca podrà deixar de lluir la camisa blanca, com pertoca a una colla en formació, per lluir una de color vi-burdeos, el color de la bandera de Sant Adrià. Pel seu bateig, els adrianencs faran pilars de 4, el 3 de 6 i el 4 de 6.

Han estat mesos de molta preparació per la colla, que actualment està formada per 80 persones, el número ideal per tirar endavant el projecte que va sorgir de la mà de Joel López, el cap de colla, fa poc menys de dos anys. Durant aquest temps han assajat a la pista de bàsquet del carrer Major, inclús durant l’hivern, quan la majoria de colles descansen després de la temporada de castells. Ells, i elles, havien de continuar la feina per tenir tot a punt per la seva estrena davant la ciutadania, que oficialment va arribar el passat mes de desembre, durant la jornada per recaptar fons per la lluita contra la ELA. Allà van fer el pilar de 4, i tot va sortir rodó.

A part del seu bateig, els castellers adrianencs actuaran a la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de setembre, tant a Sant Adrià com a Barcelona. Després, el 13 de setembre, es traslladaran a la ciutat italiana de Bra, i el 26 i 27 de setembre faran castells a la Festa Major del barri de la Mina. A l’octubre potser actuaran a Santa Coloma de Gramenet i a finals de novembre retornaran la visita a la Colla dels Micacos de Badalona.

La colla està oberta a més incorporacions. Podeu posar-vos en contacte amb ells a través d’aquestes vies de comunicació: Mail: castellersdesantadria@gmail.com; Facebook: Castellers de Sant Adria; Twitter: @castellersdeSA; Telf: 626 130 507.

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala