Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 14 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 3/9/2014

“Hi ha molta gent a qui el swing l’hi ha canviat la vida!”
- Entrevista a Swingmaniacs i Maniacs Band, que portaran el swing a la plaça de l’Església el dijous, 11 de setembre, a les 18 hores

Swingmaniacs i Maniacs Band portaran el swing a la plaça de l’Església el dijous, 11 de setembre, a les 18 hores. Foto: Swingmaniacs P. Expliqueu-me breument qui són els Swing Maniacs. Quan es va crear l’escola i qui hi forma part?

R. Swing Maniacs va néixer l’abril del 2010 de la mà de la Jana Grulichová i en Jordi Mundet, dos bojos enamorats del swing. La seva passió pel swing els ha portat a recórrer món i a participar en diversos workshops internacionals, cosa que els ha proporcionat un coneixement i una dilatada experiència en aquest món. Amb la creació de l'escola, volien oferir un punt de trobada per a tots els amants d'aquest ball i compartir la seva passió.

P. Us deixo fer una mica de publicitat. De què feu classes, quans professors i alumnes teniu?

R. L’escola Swing Maniacs té aquest nom degut a que està especializada en balls de swing. El més popular és el Lindy Hop, un ball amb parella que podeu trobar als carrers, parcs, bars i tota mena d’espais actualment a Barcelona. Però hi ha altres tipus de balls de swing en parella o individuals que hi tenen els seus seguidors com ara: charleston, balboa, o blues, i balls amb influència de swing com claqué, boogie woogie, rock & roll i west coast swing. Finalment, per obrir nous horitzons també tenim altres tipus de balls: Street Dance, Contemporani, Bollywood, Tango, Salsa i Country. També pensem amb els més petits que volen aprendre a ballar. El Musical és curs per nens i nenes a partir de 4 anys i per més grans tenim swing kids i hip hop.

Tots aquets cursos els podeu trobar al cor de Gràcia, al Carrer de l'Església 4 o consultar tota la informació a través de la pàgina web: www.swingmaniacs.com

L'equip de l’escola està format per més de 50 professors nacionals i internacionals que ofereixen classes diàries de dilluns a diumenge, i actualment tenim al voltant de 2000 alumnes.

Swingmaniacs i Maniacs Band portaran el swing a la plaça de l’Església el dijous, 11 de setembre, a les 18 hores. Foto: SwingmaniacsP. He llegit al vostre web que Barcelona és un referent europeu del swing, pel nombre de ballarins i pels esdeveniments que es realitzen entorn aquest ball. Per què penseu que té tant d’èxit a casa nostra el swing?

R. Crec que hi ha molts motius tant econòmis com geogràfics que ajudin a que els balls de swing, concretament el Lindy Hop, tingui tant èxit a Barcelona. La musica Swing és molt alegre, una de les formes de Jazz clàssic que acostuma a agradar a tothom, i el Lindy Hop és un ball molt animat que ajuda a oblidar els problemes del dia a dia, un ball social on es canvia de parella gairebé a cada cançó, cosa que ajuda a fer nous vincles d’amistat i conèixer a molta gent nova. És una manera de socialitzar-se i fer esport a la vegada. A més, només cal veure les cares de la gent mentre balla, que es nota que s’ho estàn passant “bomba” 

P. El swing és només un ball o és també un estil de vida?

R. Depèn de la persona. Hi ha a qui li encanta ballar amb musica swing, i hi ha altres que a més els agrada vestir-se i pentinar-se vintage, o altres que estàn interessats en la història i tot el que envolta i connecta amb aquet ball. Però tots tenen una cosa en comú: passar-ho molt bé ballant swing.

P. Per què penseu que aquest ritme continua vigent quasi un segle després que nasqués als Estats Units?

R. Actualment ens trobem en un moment econòmicament difícil, igual que als anys 30 i la gent busca desconnexió i espais lúdics divertits que no siguin cars. Els nostres cursos trimestrals surten per 88€ i hi ha la opció Low Cost per només 49€. A més, hi ha ballades, que anomenem jams, que són gratuïtes o a preu molt assequible, cosa que ho fa difícil de resistir. Hi ha molta gent a qui el swing l’hi ha canviat la vida!

P. Fareu una classe oberta de Lindy Hop. Què és exactament?

R. El Lindy Hop és el ball en parella més popular a Barcelona que es balla amb musica swing. Va néixer al Harlem, Nova York, els anys 30, de la mà de la població negra en interpretar la música jazz d'aquell moment, la música swing. El ball de seguida va esdevenir molt popular als Estats Units i es va estendre a tot Europa a través dels espectacles de les companyies professionals, de les pel•lícules i dels soldats americans que participaven en els enfrontaments bèl•lics de l'època. Després d'uns anys en els quals el lindy hop es va quedar a una banda per deixar pas a altres balls, com el rock'n'roll, el ball torna a estar de moda arreu del món, i a Barcelona en particular, on cada dia hi ha més gent que descobreix aquest ball i que s'hi aficiona.

P. S’han de tenir capacitats especials per poder participar a la classe?

R. No es necessita cap capacitat especial, només ganes d'aprendre i passar-s’ho bé. Com que és un ball social va destinat a totes les edats i varietat de gent :)

Swingmaniacs i Maniacs Band portaran el swing a la plaça de l’Església el dijous, 11 de setembre, a les 18 hores. Foto: SwingmaniacsSwingmaniacs i Maniacs Band portaran el swing a la plaça de l’Església el dijous, 11 de setembre, a les 18 hores. Foto: Swingmaniacs

P. A més de fer aquesta classe oberta, el vostre grup de swing, la Maniacs' Band farà un concert. Parleu-me d’aquest grup? Com va nèixer i quants músics hi formen part? Són també alumnes de l’escola?

R. La Maniacs' Band és la banda amateur de l'escola formada per alumnes, professors i amics de l'escola dirigida per Sergi Basart. Es va formar espontàniament després d'una Jam (ballada social). Lindy Hop, Blues, Balboa, i tots els estils de jazz ballable hi tenen cabuda a la proposta de la Maniacs' Band, la formació força nombrosa i experimentada destinada a la música de ball. Integrada la major part per ballarins, ells millor que ningú saben el que demanen els peus per moure’s. Amb aquesta garantia, la Maniacs' Band ofereix un repertori fet a mida per tots els gustos dels ballarins.

Ara mateix es composa de 14 membres, una petita big band amb formació no tan tradicional :)

P. La vostra serà una manera diferent de celebrar l’11 de setembre. Com animarieu la gent adrianenca a apropar-se a la plaça de l’Església per participar del vostre espectacle?

R. Us convidem a tots a passar-ho bé i divertir-vos amb musica en directe i descobrir el món del swing!

P. Després de Sant Adrià, per on podrem seguir les vostres passes?

R. Després de Sant Adrià si voleu continuar ballant o escoltant la Maniacs' Band, ens podeu seguir a la nostra pàgina web o al facebook.

www.swingmaniacs.com

www.facebook.com/swingmaniacsbarcelona

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala