Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 14/7/2014

El nombre d’usuaris de l’Oficina de Turisme de Badalona ha augmentat en un 58 per cent durant els primers sis mesos de l’any
- Un total de 4.990 persones, moltes d’elles veïnes de Badalona, han utilitzat els serveis d’informació, difusió i atenció turística

El nombre d’usuaris de l’Oficina de Turisme de Badalona ha augmentat en un 58 per cent durant els primers sis mesos de l’any. Foto: Comunicació BDN El nombre d’usuaris de l’Oficina de Turisme de Badalona ha augmentat en un 58 per cent durant els primers sis mesos de l’any. Un total de 4.990 persones han utilitzat els serveis d’informació, difusió i atenció turística de l’Oficina de Turisme de Badalona durant el període comprès entre l’1 de gener i el 30 de juny de 2014. Es dóna la circumstància que una bona part dels usuaris de l’oficina, un 70,45 per cent, són els propis badalonins; gairebé un 9 per cent procedeix de Barcelona; un altre 9 per cent és de la resta d’Espanya; i un 7,63 per cent han estat estrangers. Cal tenir en compte, pel que fa a aquesta darrera dada, que el primer semestre de l’any correspon a un període turístic de temporada baixa.

La regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, Rosa Bertran, s’ha mostrat satisfeta pels bons resultats que està donant la nova ubicació de l’Oficina de Turisme i pel fet que els badalonins estiguin apropant-se a ella per fer consultes. “L’oficina està al servei dels visitants que venen de fora, però també dels propis badalonins, que és bo que mostrin interès per conèixer racons o activitats de la seva ciutat”, ha explicat Bertran. Paral·lelament, segons ha explicat la regidora, “el govern de Badalona està treballant amb l’objectiu que la ciutat consolidi la platja i els seus punts d’interès turístic com a destinacions que puguin atreure més visitants; i en aquesta mateixa línia van també esdeveniments com la Shopping night i la Badalona Summer Festival”.

Rosa Bertran, considera que “el factor principal de l’augment d’usuaris ha estat el trasllat de l’oficina al Centre Cultural El Carme, situat en un lloc molt més visible i més proper al ciutadà, així com l’ampliació de l’horari d’atenció al públic, que inclou caps de setmana i festius”. En aquest sentit, Rosa Bertran ha explicat que el percentatge d’usuaris de cap de setmana de l’oficina de Turisme correspon a un 26,7% del públic semestral.

En aquest augment de visitants també ha influït de manera important la coincidència en el mateix edifici de l’Oficina de Turisme amb la nova sala d’exposicions que hi ha ubicada a la planta baixa del Centre Cultural El Carme. De fet, les consultes més freqüents a l’Oficina de Turisme han estat relacionades amb les dues exposicions que hi ha hagut en aquesta sala durant el 2014 corresponents a la Fundació Sorigué i a l’artista Tom Carr. Concretament, el 15,15 % dels visitants s’han interessat per aquests temes.

Els usuaris també s’han adreçat a l’Oficina de Turisme amb consultes relacionades amb la visita a les Termes Romanes i el Decumanus, la fàbrica de l’Anís del Mono i la ruta audioguiada pel centre històric de la ciutat. Cadascun d’aquests punts d’interès turístic han aplegat un 8% de les consultes ateses a l’oficina.

Pel que fa als esdeveniments i actes d’aquest primer semestre de 2014, els que han generat més consultes han estat les Festes de Maig, seguides de la relacionades amb el Festival romà Magna Celebratio i el Festival Internacional de Màgia-Memorial Li-Chang. També s’han atès preguntes relacionades amb l’oci urbà i amb el transport, com les connexions de la ciutat amb Barcelona.

Seguint la tendència de creixement d’usuaris, el servei d’audioguia de la ruta turística pel centre històric també n’ha incrementat el nombre en un 90,40 per cent en relació al mateix període de l’any passat, sobretot gràcies a l’augment del nombre de grups interessats en fer aquesta ruta.

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala