Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 2/7/2014

El grup municipal de CiU a Sant Adrià contrari a la decisió del Consorci de La Mina de rehabilitar l’edifici Venus
- En les darreres eleccions es va comprometre a treballar per acabar d'executar el pla de transformació i enderrocar l'edifici

El grup municipal de CiU a Sant Adrià contrari a la decisió del Consorci de La Mina de rehabilitar l’edifici Venus. Foto: Desdelamina.netEl grup municipal de Convergència i Unió a Sant Adrià de Besòs, ha lamentat la decisió del Consorci de La Mina de rehabilitar l’edifici Venus, que es troba afectat pel Pla de transformació del barri de la Mina, des de l’any 2002.

Els dos regidors nacionalistes es van comprometre en les darreres eleccions a treballar per tal que s’executés el pla que havia de transformar el barri amb fons europeus i que passava, entre altres, per enderrocar l’edifici Venus i reallotjar els veïns afectats en diferents blocs de pisos que ja fa anys que estan construits en el mateix barri i actualment es troben buits.

El grup municipal de CiU lamenta que malgrat tots els esforços fets, tant amb els veïns com amb el Consorci, s’hagi acabat prenent aquesta decisió que considren equivocada, ja que, al seu entendre “l’edifici Venus s’ha convertit en una estigma del conjunt del barri de la Mina, a conseqüència del seu degradat estat. Fer una despesa en rehabilitació és senzillament llançar els diners i no solucionarà el problema estructural de l’edifici, ni ajudarà a netejar la imatge del barri i no es justifica quan ja estan fets els habitatges nous.”. A més, assenyalen que, malgrat pugui semblar que d’entrada, és una decisió més econòmica fer la rehabilitació –i així ho ha venut l'Equip de Govern de l’Ajuntament a la Generalitat-, el cost que finalment acabi suposant multipliqui les previsions incials.

Des de CiU de Sant Adrià de Besòs han lamentat també que amb aquesta decisió s’hagi deixat de banda l’interès legítim de molts veïns, que durant aquests anys han sofert l’afectació urbanística dels seus habitatges. Per aquests veïns, des del grup de CiU, es continua reclamant que se’ls ofereixi una solució que no passi per quedar-se al mateix bloc i que se’ls doni facilitats per assumir el cost de finançament d’un pis nou, tal i com Ajuntament i Consorci els van prometre l'any 2008.

Per últim, els regidors nacionalistes manifesten que votaran contra la modificació del Pla especial de transformació del barri de la Mina, modificació que haurà de ser aprovada en el seu dia pel Ple de l'Ajuntament.

 

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala