Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 01 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sez - - 1/7/2014

La galeria Marcs de Badalona convida a redescobrir racons de Badalona
- A travs de pintures realistes a l'aquarella

L'obra de Lluís Muntanyà, aquest mes, a la galeria Marcs.L'exposició del mes de juliol a la galeria Marcs de Badalona ens convida a redescobrir bells racons d'aquesta ciutat i els seus voltants a través de pintures realistas a l'aquarel·la. L'autor és l'artista badaloní Lluís Muntanyà (Badalona, 1943) que, després de quaranta anys dedicat a la professió d'il·lustrador, va començar a alternar aquesta disciplina amb les belles arts i, en concert, la pintura a l'aquarel·la: "No em defineixo com un aquarel·lista en el sentit estricte, que passa per un estil bastant impressionista, o fins i tot abstracte, i amb l'ús de la tècnica 'mullat sobre mullat', que consisteix a aplicar diferents tocs de color sobre allò pintat anteriorment abans que aquestes primeres capes estiguin seques, deixant així que es barregin els diferents colors al mateix temps que s'assequen", afirma Montanyà. El pintor vol deixar clar que més aviat les seves obres són de "realisme a l'aquarel·la": "La meva tècnica és mixta, perquè faig servir el 'mullat sobre mullat' en moments determinats per crear efectes, però majoritàriament és 'mullat sobre sec', que consisteix en aplicar diferents capes de pintura sobre les anteriors quan aquestes ja estan seques, aprofitant la transperència d'aquest material, cosa que obre unes enormes possibilitats d'expressió, especialment quan es tracta d'un estil realista (que no hiperrealista), com en el meu cas", clou.

A la mostra, titulada Badalona i el seu entorn, els badalonins identificaran indrets emblemàtics propers com és el cas del port, la plaça de Pau Casals o el claustre de Sant Jeroni de la Murtra. Es tracta d'una mescla entre quadres pintats a l'estudi de Montanyà, a partir de fotografies, i altres de cavallet realitzats in situ, en diferents sessions però sempre al mateix lloc i hora.

L'obra de Lluís Muntanyà, aquest mes, a la galeria Marcs.L'obra de Lluís Muntanyà, aquest mes, a la galeria Marcs.

Montanyà s'autodefineix com a autodidacta. Des de ben jove ha tingut afició al dibuix i a la pintura. A més de realitzar diverses exposicions individuals, ha participat en nombroses exposicions col·lectives a Catalunya, Galícia, Turí, Londres i a la 3a Trienal Internacional de l'Aquarel·la (2009), al Museu Bolivarià d'Arta de Santa Marta (Colòmbia), essent un dels cinc seleccionats a participar-hi i representant l'Agrupació d'Aquaral·listes de Catalunya. A Badalona, des del 2003 no ha deixat de participar a cap de les exposicions que organitza el Grup Belles Arts Museu de Badalona, del qaul n'és membre.

Profesionalment, Montanyà ha dedicat la seva vida a la il·lustració, durant més de quaranta anys. Membre de l'Associació Professional d'I·lustradors de Catalunya (APIC), ha col·laborat amb una gran quantitat d'editorials nacionals i estrangeres en les especialitats de publicitat i arts gràfiques, còmic, greetings i il·lustració de llibres. Això li ha permès obtenir molta pràctica amb el dibuix i la pintura, especialment l'aquarel·la. Amb l'especialitat d'il·lustració científica, diposa d'obra perpètua al Museu de Can Quintana - Centre Cultural de la Mediterrància de Torroella de Montgrí. Poc abans de la seva jubilació, va començar a alternar aquesta disciplina amb les belles arts.

Badalona i el seu entorn és la sisena exposició individual que realiza. També ha participat en nombroses exposicions col·lectives, entre les quals destaquen: la 2ª Exposició d'Art Animalista (2012), itinerant entre Barcelona, Turí i Londres; Arte Axuda Galícia (2003), itinerant per set cuitats gallegues; i la I Bienal Internacional Barcelona-Japó, L'Art Actual (2004), a la Casa Batlló de Barcelona.

Notcies Relacionades


| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala