Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 27 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 18/6/2014

Dispositiu especial a les platges per a la revetlla de Sant Joan
- L’operatiu de neteja de les platges començarà el dia 24 a les 6 del matí

L’Ajuntament de Badalona prepara un dispositiu especial a les platges per a la revetlla de Sant Joan L’Ajuntament de Badalona ha organitzat un dispositiu per tal de garantir el normal desenvolupament de la revetlla de Sant Joan a la platja i per assegurar el civisme i la convivència en una nit especial, en què es fa un ús més intensiu d’aquest espai públic. També es vol assegurar que no es congestioni el trànsit de la zona de la platja amb l’objectiu de facilitar, si calgués, l’accés de serveis urgents d’assistència, seguretat i d’extinció d’incendis.

Els objectius que es persegueixen amb aquest operatiu són els següents:

·Promoure un ús cívic de l’espai de platja la nit de revetlla

·Facilitar la retirada de tots els residus presents tant a la zona de la platja com la del passeig marítim i accessos

·Possibilitar l’ús de la platja per a les persones que la vulguin utilitzar el dia 24 al matí

En aquest operatiu hi participen les Àrees de Seguretat, Convivència i Participació; de Medi Ambient i Sostenibilitat;i de Via Pública i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona; Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Neteja

Les feines de neteja al litoral començaran a les 6 hores del dia 24. Per aquest motiu, s’estableix que el límit d’horari per ocupar la platja durant la revetlla serà les 5.30 hores. Aquest horari es comunicarà a totes les persones que ocupin l’espai de platja a través de megafonia. A partir de les 6 hores, la Guàrdia Urbana procedirà a desallotjar la gent que hi resti.

La neteja s’iniciarà a la platja dels Pescadors. Els efectius es dividiran en dues brigades. Una brigada anirà avançant en direcció sud i l’altra en direcció nord. Els agents de seguretat aniran desallotjant a les persones que quedin a la platja i acompanyaran a les garbelladores i al personal de neteja per tal de facilitar les tasques de neteja.

Si alguna zona de la platja resta especialment bruta, es tancarà l’accés per tal que cap usuari pugui fer servir aquest tram fins que no estigui en condicions òptimes de neteja.

Neteja de la sorra

La neteja de la sorra anirà a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i comptarà amb els següents mitjans:

·2 tractors amb garbelladora

·2 vehicles 4x4 per recollir residus i buidar papereres

·1 camió compactador

·1 camió recol·lector

·21 persones

Seguretat

L’operatiu comptarà amb la presència de la Guàrdia Urbana i de Mossos d’Esquadra.

·14 agents de la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana

·10 agents de la Guàrdia Urbana durant la nit de Sant Joan, de les 21 hores a les 06 hores. A partir de les 5 del matí s’incorporaran 8 agents més. I, finalment, s’hi afegiran 4 agents més del torn del matí

·1 sergent coordinador de la Guàrdia Urbana

·Diversos agents dels Mossos d’Esquadra

Neteja del passeig Marítim i dels seus accessos

La neteja d’aquesta zona, a càrrec de l’Àrea de Via Pública i Mobilitat, començarà a les 6.30 hores i comptarà amb aquests mitjans:

·2 escombradores amb 4 operaris

·2 camions brigada amb 4 operaris

Es preveu que l’acció de neteja duri fins a les 10 hores. A partir d’aquesta hora, un camió brigada es desplaçarà a la platja de la Mora per acabar de recollir la brutícia de la zona.

Servei de salvament i socorrisme

L’empresa PROACTIVA, concessionària del Servei de salvament i socorrisme a la platja de Badalona, oferirà un servei extra de nit amb la presència de personal médic i socorristes, una ambulància i una embarcació.

Guinguetes i bars

Les guinguetes que donen servei de temporada de bar a les platges podran estar obertes fins a les 4 hores. A les 5 hores, aquests establiments han d’estar definitivament tancats, amb el material de la terrassa recollit i amb la zona adjacent neta de residus. El dia 23 l’horari límit per descarregar mercaderies pels bars serà les 20 hores.

Megafonia

Per informar de l’operatiu a les persones que es trobin a les platges a partir de les 5.30 hores s’emetran missatges pel servei de megafonia fins a les 6 hores. A aquesta hora s’informarà de l’imminent inici de l’operatiu de neteja i es demanarà que la gent deixi l’espai lliure per facilitar les tasques de neteja.

Fogueres

Estarà totalment prohibit qualsevol tipus de foguera a la platja, incloses les barbacoes.

Pont del Petroli

El pont del Petroli romandrà tancat des de les 21 hores del dia 23 fins a les 10 hores del dia 24.

S’establiran controls als accessos al passeig Marítim i al carrer d’Eduard Maristany

La Guàrdia Urbana de Badalona establirà controls als accessos al passeig Marítim i al carrer d’Eduard Maristany durant la celebració de la revetlla de Sant Joan. La finalitat és assegurar l’accés dels serveis assistencials i d’urgència a la platja i evitar el col·lapse de trànsit. Els controls estaran en funcionament des de les 19 hores del dia 23 fins a les 6 hores del dia 24 de juny.

En aquesta mateixa línia, la Guàrdia Urbana limitarà l’accés generalitzat de vehicles quan ja no hi hagi places disponibles d’estacionament, excepte als veïns de la zona i usuaris del Port. Es recomana a la resta de ciutadans que aparquin a la zona del Port, amb accés pel pont del carrer Indústria.

Recomanacions

L’Ajuntament de Badalona demana la col·laboració de tots els ciutadans per tal de poder utilitzar en les millors condicions un espai públic com és la platja, tant per celebrar la revetlla de Sant Joan com per al seu ús l’endemà com a zona de bany.

És per això que l’Ajuntament recorda que:

·No es pot encendre cap tipus de foguera a la platja, incloses les barbacoas. Fogueres i barbacoes seran sancionades

·No es pot acampar a la platja

·Cal respectar el mobiliari urbà, tant del passeig com de la platja

·Recollir totes les deixalles generades i dipositar-les a les papereres

·No instal·lar equips de música

·Evitar usos incívics que pertorbin l’ús d’aquest espai

Així mateix l’Ajuntament recomana a tothom que vulgui anar a la platja el dia 24 al matí que no ho faci fins a les 10 hores, que és quan l’operatiu de neteja estarà finalitzant les seves tasques.

D’altra banda, l’Ajuntament de Badalona recomana seguir els consells de Protecció Civil per preparar les fogueres de la revetlla.

Consells de Protecció Civil

·No s’ha de guardar cap article pirotècnic a les butxaques. Es pot encendre i explotar al damunt

·No s’ha de posar mai la cara ni cap membre a sobre o davant de qualsevol article pirotècnic encès. En cas contrari, es poden patir greus cremades, accidents oculars o traumatismes.

·No s’han de llençar coets, globus o altres artefactes que continguin foc a menys de 500 metres del bosc. Podrien calar foc i provocar un incendi forestal

·S’han de tancar les portes i finestres quan hi hagi focs d’artifici al carrer. Així s’evitarà el risc que l’habitatge s’encengui.

·S’ha de procurar encendre el ble per l’extrem perquè doni temps d’enretirar-se.

·Les candeles romanes que no tinguin mànec especial s’han de fixar en un forat o en un test amb sorra per no cremar-se

·Quan s’utilitzin focs artificials, s’ha de vigilar que no hi hagi a la vora líquids inflamables. S’encenen fàcilment i els vapors poden explotar

·Si un petard no s’encén bé, no s’ha de tocar fins que passi mitja hora, i llavors remullar-lo.

·No s’han de ficar trons dins de totxanes ni ampolles ni a les fustes del passeig Marítim perquè, en explotar, fan metralla que surt incontroladament.

·No s’ha de tirar cap coet amb la mà, ni amb la canya trencada, perquè sortirà en una direcció inesperada i pot explotar malament.

·No s’ha de tallar el tro final d’una traca. La seva explosió fora de la traca podria fer molt de mal.

·No s’ha de llençar cap petard contra algú altre. Se’l pot ferir greument.

·S’han de fixar bé les rodes d’artifici. Així s’evitarà que cremin incontroladament.

·No s’ha d’encendre cap petard dins les cases

·No s’han de subjectar els petard amb les mans

·Cada article s’ha d’encendre seguint estrictament les instruccions concretes.

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala