Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 21 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 17/6/2014

L’Obra Social ”la Caixa” destina 24.000 euros a l’ Associació Aspanin de Badalona
- L’objectiu del projecte és millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual

Sergio Cabrera, director de l’oficina 3030 de “la Caixa” a Badalona, Maria Teresa Forteza Soler, presidenta d’ Aspanin (mig), i Rosa Castellvi Giró, gerent d’ Aspanin (esquerra). Foto: La CaixaL’Obra Social ”la Caixa” ha concedit ajuda per valor de 24.000 euros al projecte PEAS, programa d’educació afectiu-sexual per a discapacitats intel·lectuals desenvolupat per l’ Associació Pro Persones amb Discapacitat Intel·lectual i les seves famílies (Aspanin). Aquesta aportació correspon a la primera convocatòria 2014 del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials que impulsa anualment l’Obra Social ”la Caixa” i que aquest any preveu destinar més de 16 milions d’euros a les set convocatòries en què es diversifica.

L’Obra Social ”la Caixa” ha concedit ajudes per valor de 635.340 d’euros a 26 projectes de Barcelona i comarques destinats a fomentar l’autonomia i la qualitat de vida de persones amb discapacitat, les afectades per alguna malaltia o en situació de dependència, amb especial atenció a la tercera edat. L’objectiu del programa és oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social. Totes aquelles organitzacions sense ànim de lucre que treballen en favor de col·lectius en risc d’exclusió poden accedir-hi.

Més de 62.700 persones es beneficiaran d’aquestes ajudes

Aquesta convocatòria tindrà com a beneficiàries finals més de 62.700 persones de tot l’Estat amb discapacitat o que por raons d’envelliment o malaltia pateixen el deteriorament de les capacitats i de la salut, ja sigui física o mental. Dels 1.346 projectes presentats han estat seleccionats 198 amb una aportació total de 3.972.270 euros. Els projectes seleccionats es distribueixen per col·lectius amb discapacitat (100), persones que pateixen una malaltia (45), col·lectius en situacions de dependència derivades de l’envelliment (31) i persones amb problemes de salut mental (22).

La selecció dels projectes s’ha realitzat a partir de criteris d’avaluació que han tingut en compte aspectes com la complementarietat amb els recursos existents en el territori; el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats a través del partenariat; la participació dels destinataris; el voluntariat i la implicació de la comunitat on es desenvolupen.

ASSOCIACIÓ PRO PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL I LES SEVES FAMÍLIES (Aspanin)

PEAS: PROGRAMA D'EDUCACIÓ AFECTIVOSEXUAL

El projecte neix d'una noble necessitat: per un costat, millorar la qualitat de vida de les persones amb DI i, per un altre, consolidar serveis adaptats a les noves necessitats del col·lectiu. El nostre marc d'intervenció es farà des de la definició de la OMS sobre salut sexual entesa com la integració dels aspectes afectius, somàtics i intel·lectuals de l'esser sexuat, de tal manera que desemboqui en l'enriquiment i el desenvolupament de la persona humana. Es treballarà des d'unes premisses bàsiques: la dimensió individual i la social, la no correlació entre intel·ligència i sexualitat, i l'educació, l'estimulació i el reforç en aquesta àrea. Des d' Aspanin intentarem que les persones amb DI adquireixin habilitats sociosexuals a través d'assessoraments individuals i familiars.

Import de l’ajuda concedida: 24.000 €

Premis “la Caixa” a la innovació i transformació social

Com a novetat aquest any, l'Obra Social "la Caixa" atorgarà un premi especial en reconeixement a la capacitat d'innovació i transformació social de les organitzacions que, adoptant noves metodologies i vies d'intervenció en la seva pràctica, han contribuït a una millora efectiva de la vida de les persones a les quals s'adrecen.

El premi, dotat amb 15.000 euros, serà concedit a cadascun dels deu millors projectes de tot l’Estat presentats en les cinc primeres convocatòries detallades més endavant per ordre cronològic i marcades amb un asterisc.

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala