Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 11/5/2010

L’IES Fòrum no oferirà batxillerat el curs vinent
- És un dels resultats exposats a la sessió extraordinària del Consell Escolar Municipal

Avui s‘ha dut a terme una sessió extraordinària del Consell Escolar Municipal amb l’objectiu d’explicar els resultats de les diverses reunions que els responsables educatius de la ciutat i de la zona juntament amb l’alcalde de Sant Adrià han tingut amb el conseller d’educació Ernest Maragall, el director de serveis territorials d’educació a Barcelona, José Antonio García Saceda i el director general de l'Educació Bàsica i el Batxillerat, Jaume Graells. Aquestes reunions han tingut lloc desprès de que el Consell enviés a Ernest Maragall una carta de protesta pel retall dels recursos educatius al municipi

Un dels punts més forts a tractar va ser la supressió del batxillerat a l’IES Fòrum. Finalment, i degut a les dades numèriques de matriculacions, l’oferta no seguirà vigent l’any que ve, tot i que els alumnes que aquest any estant fent el primer curs, en podran cursar el segon. S’han determinat per tant, millores necessàries que avui dia tenen més rellevància a la zona: la visió positiva de l’escola, l’absentisme escolar i Andreu Toneu i Gregorio Belmonte durant la sessió extraordinària  del Consell Escolar Municipal. - Foto: Montse Pallarèsl’assoliment de l’educació secundària obligatòria de forma satisfactòria. Es realitzarà una reunió conjunta amb aquest institut per poder tractar les sortides que a partir d’ara podrien ser les millors per al centre. Segons els responsables educatius de la zona, possiblement els cicles formatius són l’opció més viable perquè tant l’alumnat com l’escola surtin enfortits d’aquest projecte. Així doncs, els alumnes que vulguin cursar batxillerat a Sant Adrià, hauran d’acudir al marge esquerre, on l’IES Manuel Vázquez Montalbán i l’Escola Sant Gabriel ofereixen aquests estudis.

Com a punt positiu, s’ha pogut mantenir la plantilla educativa de la zona (tres persones al Centre de Recursos Pedagògics, una a l'Espai LIC i tres més a l'EAP), ja que es van defensar i posar sobre la taula les necessitats de Sant Adrià en aquest àmbit. Els recursos i les sinergies que tenim s’han d’aprofitar per continuar enfortint-nos, senyala Gregorio Belmonte, regidor d’Educació de la ciutat.

Per altra banda, la zona educativa de Sant Adrià de Besòs es mantindrà com fins al moment, i no es procedirà a ajuntar-se amb Santa Coloma de Gramenet com s’havia proposat des de l’administració. En el cas de que en un futur s’ampliés, el més probable és que fos cap al districte de Sant Martí, ja que hi ha més estudiants adrianencs en aquesta zona barcelonina que no pas a Santa Coloma.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala