Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 08 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 5/6/2014

La comissió de treball per estudiar la presència de sòlids flotants a les platges de Badalona acorda crear un protocol per detectar les anomalies de forma immediata
- L’Ajuntament de Badalona tornarà a pagar una embarcació tipus pelicà que treballarà de dilluns a diumenge durant tota la temporada

L’Ajuntament demanarà a la Generalitat que es compensi econòmicament els pescadors per les pèrdues provocades a les seves xarxes per la presència de sòlids flotants en el fons del litoral. Foto: Comunicació BDNLa comissió de treball per estudiar la presència de sòlids flotants a les platges de Badalona ha acordat crear un protocol de registre i contrast de dades que permeti detectar les anomalies de manera immediata. Aquest matí s’ha tornat a reunir aquesta comissió que té com a objectiu estudiar la presència d’aquesta mena de residus a les platges del municipi. A la reunió hi ha hagut representants del Govern, dels Grups municipals i tècnics de l’Ajuntament de Medi Ambient, Via Pública i Urbanisme.

La comissió encara no ha pogut determinar quin és el motiu pel qual durant alguns estius apareixen sòlids flotants a la platja de Badalona sense que s’hagi produït un episodi de pluja intensa que pugui haver provocat aquesta situació. Per continuar amb aquest estudi, la comissió ha determinat que s’estableixi un protocol de coordinació entre Ajuntament, Àrea Metropolitana de Barcelona i pescadors de la ciutat amb l’objectiu de registrar quan es produeixen episodis de pluja, quan hi ha abocaments directes al mar i quan els pescadors detecten els sòlids flotants. D’aquesta manera, es vol determinar si hi ha relació directa entre aquestes situacions.

Cal recordar que, tot i que els residus sòlids que porten les aigües residuals s’envien a l’abocador a través de la depuradora, quan es produeixen pluges intenses s’han de fer abocaments directes al mar, a través d’un emissari submarí, per la manca de capacitat de tractament. Aquesta operació es realitza a totes les depuradores de Catalunya.

Per altra banda, l’Ajuntament de Badalona demanarà al Departament de Pesca de la Generalitat que es compensi econòmicament als pescadors de la ciutat a causa de les pèrdues ocasionades pels sòlids flotants i els residus en el fons del litoral que malmeten les seves xarxes.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha explicat que “la presència recurrent de sòlids a la platja de Badalona és un problema que es repeteix des de fa anys, per la qual cosa aquest estiu l’Ajuntament tornarà a contractar els serveis d’una embarcació del tipus pelicà per retirar els residus de l’aigua de mar i intentar que les platges estiguin en les millors condicions possibles”. “Cal recordar que fa tres anys l’ACA, que és la responsable de vetllar per la qualitat de l’aigua, va deixar d’assumir el cost d’aquest tipus d’embarcació i des de llavors l’Ajuntament ha fet l’esforç de pagar-la en solitari”, ha afegit la regidora.

A més de les mesures que aquest estiu es puguin aplicar per intentar minimitzar les molèsties que la presència de sòlids a la platja ocasionen als usuaris, a la comissió s’han plantejat altres mesures de cara al futur com serien la construcció de nous dipòsits de recollida d’aigües pluvials i la realització de campanyes de conscienciació ciutadana.

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala