Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 5/6/2014

L’Àrea Metropolitana de Barcelona implica els nens i nenes en la conservació de parcs i platges
- Avui, dia mundial del Medi Ambient, s’ha presentat a Badalona un nou itinerari botànic pel parc de Can Solei-Ca l’Arnús

L’Àrea Metropolitana de Barcelona implica els nens i nenes en la conservació de parcs i platgesAvui, dijous 5 de juny i coincidint amb el dia mundial del Medi Ambient, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha presentat, al parc de Can Solei-Ca l’Arnús, a Badalona, dues novetats pel que fa als materials que edita perquè el ciutadà conegui a fons el territori metropolità: l’itinerari botànic del parc de Can Solei-Ca l’Arnús i el dossier educatiu “Coneguem les platges metropolitanes”. D’altra banda, el parc badaloní ha estat triat per a la prova pilot d’implantació de la nova senyalística als parcs metropolitans.

Itinerari botànic del parc de Can Solei-Ca l’Arnús

Aquesta publicació, elaborada per l’AMB en col·laboració amb l’Ajuntament de Badalona, és una eina que ajuda a la descoberta del parc i de la gran diversitat d’espècies vegetals de gran valor botànic i patrimonial que l’habiten, algunes de les quals són úniques a tota la Xarxa de Parcs Metropolitans. L’itinerari conté 25 fitxes explicatives de les espècies més destacades del parc, on s’hi pot trobar la descripció, l’origen, l’ús i la singularitat. La durada mitjana de l’itinerari és d’uns 90 minuts aproximadament, i el recorregut és practicable i adreçat a tots els públics.

Dossier educatiu “Coneguem les platges metropolitanes”

L’acte també ha servit per presentar els dossiers per a la descoberta de les platges metropolitanes, un material educatiu de l’AMB que té com a objectiu donar a conèixer els valors del litoral metropolità, i la importància de la seva conservació i manteniment. Els dossiers educatius i del mestre han estat elaborats en col·laboració amb els Ajuntaments de Castelldefels, Gavà, Viladecans, el Prat, Barcelona, Sant Adrià, Badalona i Montgat.

Aquests materials serviran per treballar amb infants d’una manera amena i divertida aspectes com la flora i la fauna, els serveis i equipaments que hi podem trobar, etc. Els continguts d’aquest material estan adaptats al currículum escolar del cicle mitjà de primària i són un recurs de gran utilitat que es pot aplicar a l’àrea de coneixement del medi natural, social i cultural.

Nova senyalística als parcs metropolitans

El parc de Can Solei i de Ca l'Arnús de Badalona, a més, ha estat triat per a realitzar la prova pilot d'implantació del "Projecte de senyalística de la Xarxa de Parcs Metropolitans (XPM)" que l'ha dotat d'un conjunt de senyals que informen al visitant d'on és, quins recorreguts pot fer i quins elements singulars s'hi troben.

 

 

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala