Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 21 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 3/6/2014

L’Ajuntament i el Comitè d’Empresa de Schott Ibérica signen un manifest conjunt contra el tancament de l’empresa i en defensa dels treballadors
- Demana a l'empresa que reconsideri la seva decisió

L’Ajuntament i el Comitè d’Empresa de Schott Ibérica signen un manifest conjunt contra el tancament de l’empresa i en defensa dels treballadors. Foto: MS L’Ajuntament de Sant Adrià i el Comitè d’Empresa han elaborat un Manifest conjunt contra el tancament injust del grup Schott Ibérica i per a la defensa de l’ocupació dels seus treballadors i treballadores que faran arribar a la Direcció General Tub Farmacèutic Schott AG i al Comitè Europeu del Grup Schott Ibèrica. Aquest era un dels acords de la Moció conjunta que es va aprovar per unanimitat en el ple del passat 26 de maig.

En el Manifest s’exposa que les causes que Schott Ibérica alega per al tancament són injustificades. La planta de Sant Adrià de Besòs és rendible i supera els beneficis previstos i per tant s’afirma que el motiu de la decisió és la voluntat de traslladar la producció a la fàbrica de Mitterteich (Alemanya) on la inversió que s’hauria de fer per a les noves instal·lacions és superior a la que es realitzaria a les del municipi.

També es mostra la preocupació pel cost social del tancament que implicarà l’acomiadament de 112 treballadors/es. Sant Adrià de Besòs, és un municipi amb una xifra d’atur important, i la desaparició de l’empresa implicarà l’agreujament d’un context social ja difícil.

Ajuntament i Comitè d’Empresa sol·liciten a Schott ibèrica que reconsideri la seva decisió. D’altra banda, demanen la mediació de la Generalitat de Catalunya, perquè minimitzi els efectes del tancament i contempli les millors condicions econòmiques possibles per a la plantilla afectada, si la decisió tira endavant.

El Manifest acaba expressant el suport dels signataris als treballadors i treballadores de Schott Ibèrica en la seva lluita en defensa dels seus llocs de feina “considerem que les decisions de la central entren en contradicció amb el compromís, implicació i dedicació que tots els treballadors i treballadores han tingut durant molts anys. No ens volem resignar a perdre 112 llocs de treball “directes i altres indirectes, seguim optant per empresaris amb veritable vocació industrial per tal de que el nostre territori sigui un referent”.

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala