Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 21 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 3/6/2014

Desmantellat un punt de venda de droga en un domicili del barri de la Riera Alta
- La investigació de Mossos, amb la col·laboració de la Policia Local, conclou amb la detenció 3 persones per tràfic de drogues, pri

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Santa Coloma de Gramenet han desmantellat un punt de venda de droga, principalment cocaïna i heroïna, ubicat en un domicili al barri de La Riera Alta de Santa Coloma de Gramenet. La investigació, en la qual ha col·laborat la Policia Local del municipi, ha permès la detenció de 3 persones, totes de nacionalitat espanyola, de 43, 39 i 46 anys i veïns de Santa Coloma de Gramenet, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, en concret, per tràfic de drogues.

La investigació va començar a principis del passat mes d’abril arran de les denúncies veïnals i de la Policia Local de Santa Coloma de Gramenet per un increment de consum de droga a la vida pública i una major presència de persones drogodependents per via intravenosa i xeringues usades al barri.

Davant d’aquests fets, els Mossos d’Esquadra van establir un dispositiu d’investigació al barris del Cementeri Vell i la Riera Alta, per tal de localitzar el lloc exacte des d’on es distribuïa la droga, gràcies al qual es va identificar el punt de venda, un domicili ubicat al carrer Cristòfol Colom.

Els investigadors van poder constatar un flux important de consumidors drogodependents que entraven i sortien del domicili en un breu lapsus de temps, 2-3 minuts, presumptament amb la substància, principalment heroïna. D’altres clients es quedaven fins a un quart d’hora, fet que indica que podien consumir la substància al seu interior.

Principalment es tractaria de venda d’heroïna a persones toxicòmanes del barri i voltants, que obtenien petits quantitats a canvi de pocs diners, tot i que de manera reiterada i constant. També es va interceptar presumptes compradors d’altres substàncies com cocaïna i haixix.

És per tot això que el passat 21 de maig, mossos de la Unitat d’Investigació van realitzar una entrada en aquest domicili, juntament amb efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Santa Coloma de Gramenet, de l’Àrea de Recursos Operatius (ARRO), la Unitat Canina i la Unitat de Mitjans Aeris de la Regió Policial Metropolitana Nord, i amb la col·laboració de la Policia Local del municipi. El dispositiu va finalitzar el mateix dia amb la detenció de les 3 persones, i la intervenció de 33 dosis de cocaïna i heroïna i estris per la manipulació i per l’adulteració de la droga. A aquesta quantitat de droga se li han de sumar les dosis intervingudes a alguns consumidors en dies previs a l’entrada al domicili, amb un total de droga recuperada de 40 dosis d’heroïna i cocaïna i 37 grams de marihuana.

Els investigadors van constatar que el pis, que ocupava de manera il·legal un dels detinguts, era utilitzat com a oficina, on dos dels tres detinguts manipulaven i comercialitzaven amb la droga. Al seu interior es van trobar gran quantitat de xeringues, fet que demostra que alguns compradors consumien la droga al seu interior.

En el dispositiu es va dur a terme una entrada a un segon domicili, on un dels detinguts residia amb la seva àvia, i que era utilitzat per ocultar part de la droga.

Es dóna el fet que els detinguts són consumidors d’heroïna i molt probablement aquesta activitat els permetia pagar el seu consum.

Els tres detinguts, amb diversos antecedents per altres fets, un dels quals acumula fins a 16, van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala