Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 04 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 26/5/2014

Els centres oberts visibilitzen el seu paper en la lluita contra l’exclusió social dels infants
- Demà dimarts, 27 de maig, a les 18.30 h. a la Biblioteca de la Mina

Els centres oberts visibilitzen el seu paper en la lluita contra l’exclusió social dels infants. Foto: Fedaia

Taller de maquillatge, jocs tradicionals, manualitats, seran protagonistes el proper 27 de maig de l’acte al carrer organitzat per la Comissió de Centres Oberts de FEDAIA que realitzaran diverses activitats a les places i carrers per a visualitzar el seu paper d’agent social en el combat de la desigualtat i l'exclusió social de la infància i fer sentir la seva veu.

Sota el lema “Centre obert: obrint portes a les oportunitats”, Centres Oberts de diferents barris i municipis de Catalunya donaran a conèixer la tasca sòcioeducativa que desenvolupen diàriament amb els infants més vulnerables. Actualment els Centres Oberts atenen a més de 8.000 infants i joves a Catalunya en mes de 200 serveis repartits pel territori català. Exerceixen una tasca preventiva i d'acompanyament clau en un moment que la crisi ha precaritzat encara més la situació de les famílies més desfavorides.

A Sant Adrià seran Grupo Unión i l’Assocació Juvenil Barnabitas els encarregats de dur a terme l’activitat als porxos de la Biblioteca Font de la Mina.

Amb aquest acte la FEDAIA vol recordar la necessitat d'invertir en els serveis d'atenció a la infància que actualment disposen d'uns recursos absolutament insuficients i molt per sota de la mitjana europea per a plantar cara a les necessitats. Mentre els països membres de la Unió Europea destinen a polítiques socials destinades a infància i família una mitjana de 2,2% del seu Producte Interior Brut, a Espanya aquest percentatge és d'un 1,4% i a Catalunya de 0,9%.

Els centres oberts són serveis socials preventius que funcionen fora de l'horari escolar. Realitzen una intervenció integral de l’infant i la família, incidint, de la mà de professionals en els processos de socialització dels infants i adolescents, especialment d'aquells en situació de risc d’exclusió social o pobresa. A través de programes de reforç escolar, educació per la salut, educació en valors, suport i acompanyament familiar, es un espai socialitzador e inclusiu que complementa la tascar d’escoles, instituts i serveis socials.

La FEDAIA és la plataforma que agrupa a Catalunya el conjunt d’entitats d’infància, joves i famílies en situació de risc social o desemparament. Nascuda l’any 1996, està formada per més 90 entitats que atenen a més de 100.000 infants i 35.000 famílies a través de serveis en l’àmbit de l’acció social, l’educació, la formació pre-laboral i l’atenció a les famílies, com per exemple centres d’acollida residencial i familiar, adopció, pisos assistits, punts de trobada, residències maternals, centres oberts, serveis de teràpia, UECs, PQPI, entre d’altres.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala