Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 26 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 30/11/2009

“S’hauria de valorar l’esforç mental del billar”
- Antonio Montes, del Club Billar Sant Adrià, és el primer espanyol que guanya el Campionat d’Europa en la categoria lliure cadet.

Antonio Montes, a les instal·lacions del Club Billar Sant Adrià, entrena molt a prop de la seva medalla de campió d'Europa. Foto: MSAntonio Montes només té 16 anys, però ja és tot un campió. Aquest 2009 no el podrà oblidar mai. Primer el Campionat d’Espanya de Billar Lliure en la categoria cadet, i a principis de novembre, el Campionat d’Europa a la mateixa modalitat. Montes, del Club Billar Sant Adrià, es convertia així en el primer espanyol que aconseguia aquest títol. A més, ho va fer davant el belga De Bont, el màxim favorit, que jugava a casa, ja que la competició va tenir lloc a Bèlgica.

“Vaig començar fa tres anys i mig, quan el meu pare em va portar al club”. Des de llavors, Montes no ha deixat d’aconseguir fites. Dues vegades campió d’Espanya, dos títols de campió de Catalunya a lliure i un en quadre, i dos subcampionats de Catalunya en billar a tres bandes és l’impressionant palmarès de l’actual campió d’Europa cadet en modalitat lliure.

Entrena una hora i mitja al dia (daEl jugador adrianenc, prop després de rebre la medalla de campió europeu. Foto: Club Billar Sant Adriàrrerament amb els consells d’un altre campió, Esteve Mata, que el va preparar a conciència pel campionat europeu) i es confesa un enamorat d’aquest esport, molt poc valorat segons ell. “Em moleta que no es tingui en consideració el billar, perquè requereix una mentalitat molt forta. Sempre que es pensa en esport es creu que el més important és córrer. S’hauria de valorar molt més l’esforç mental”.

La seva fortalesa mental va quedar palesa a la final del Campionat d’Europa, on va haver d’arribar al desempat per aconseguir el títol. “El meu rival era una màquina, però al final no va poder aguantar la pressió”. Després de fer 20 caramboles seguides, el seu rival no va poder passar de la sisena i el títol va viatjar cap a Sant Adrià.

El jugador de billar adrianenc reconeix que no pensava arribar tan lluny, però se sent molt orgullós del títol aconseguit. “Ara hauré de demostrar en els propers campionats perquè sóc el campió europeu”.

El futur seran les competicions sub-21, “on el nivell és molt alt”. I, després, si es vol dedicar a això de forma professional, l’única alternativa és passar-se al billar a tres bandes.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala