Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 15 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 6/5/2014

Les biblioteques de Badalona celebren les Festes de Maig amb una rondalla popular i l’exposició d’imatges de la construcció del Dimoni
- Aquest mes de maig la Biblioteca de Pomar organitza diverses activitats de difusió i promoció de la lectura

Les biblioteques de Badalona celebren les Festes de Maig amb una rondalla popular i l’exposició d’imatges de la construcció del Dimoni Les biblioteques de Badalona celebren aquest mes les Festes de Maig amb una rondalla popular que narra els inicis de la tradició de la Cremada del Dimoni, i amb una exposició que mostra imatges del procés de construcció del dimoni d’enguany.

La rondalla popular Els pescadors i el dimoni ha estat creada per Anna Ariño i Georgina González per explicar com va començar l’acte més singular i popular de les Festes de Maig. Les mateixes autores narraran la rondalla el dimecres 7 a la Biblioteca de Llefià-Xavier Soto, el dijous 8 a la Biblioteca de Lloreda i el dijous 22, a la Biblioteca de Can Casacuberta. En tots tres casos, la rondalla començarà a les 18 hores.

Del 9 al 31 de maig totes les biblioteques de la ciutat i el Centre Cultural l’Escorxador Nau 3 presentaran una selecció d’imatges que recullen el procés de construcció del Dimoni de Badalona d’enguany, fetes en el taller del constructor, Ramon de los Heros.

Pomar Literari

La Biblioteca de Pomar participa durant aquest mes de maig en les activitats de difusió i promoció de la lectura que organitza el Pla de Desenvolupament Comunitari de Pomar. Del 26 de maig a l’1 de juny, hi haurà lectures, performances, contacontes i curtmetratges. En concret, el dimarts 27 de maig, a partir de les 18.30 hores, es realitzaran actes pensats per a adults com lectures de poemes, performances i curtmetratges. Dijous 29, a partir de les 17 hores, les activitats se centraran en el públic infantil, amb contacontes, biblioteca al carrer i tallers.

Aquest mes ens visita

L’escriptor badaloní Joan Soler i Amigó participarà dijous 22 de maig, a les 18.30 hores, a la Biblioteca de Lloreda en la tertúlia literària que tractarà sobre el seu llibre La muntanya de les relíquies, 22è Premi Països Catalans-Solstici d’Estiu.

L’hora del conte

Aquestes són les hores del conte d’aquest mes de maig:

Els pescadors i el dimoni, a càrrec de les seves autores, Anna Ariño i Georgina González. Dimecres 7, a les 18 hores, a la Biblioteca Llefià-Xavier Soto. Dijous 8, a les 18 hores, a la Biblioteca de Lloreda. Dijous 22, a les 18 hores, a la Biblioteca de Can Casacuberta.

El perquè de les coses, a càrrec d’Engruna Teatre. Dijous 15, a les 18 hores, a la Biblioteca de Sant Roc.

El professor Ta-taxan i els seus invents, a càrrec de Roger Corominas. Dijous 15, a les 18 hores, a la Biblioteca de Can Casacuberta.

Contes de música amb música, a càrrec d’Anna García. Dimecres 21, a les 18 hores, a la Biblioteca Llefià-Xavier Soto.

La Martina i en Sergi ens ensenyen mobilitat segura, d’Andreu Riera, a càrrec d’Isabel Alonso i Pilar Sabater, amb la col·laboració del Departament d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana de Badalona. Dijous 29, a les 18 hores, a la Biblioteca de Can Casacuberta.

Compartim coneixement

El periodista i escriptor Sebastià Roig i Casamitjana explicarà dimarts 13 de maig, a les 19 hores, a la sala d’actes de la Biblioteca de Can Casacuberta (amb entrada per l’Espai Betúlia) què tenen en comú El senyor dels Anells, de J.R.R. Tolkien i L’anell del Nibelung de Richard Wagner. Aquesta conferència està organitzada pel Gran Teatre del Liceu. Els assistents obtindran un descompte del 20 per cent de l’entrada per assistir a la representació de l’espectacle La Valquíria, que s’oferirà el dilluns 19 de maig al Liceu.

Xerrades per a pares i mares

L’Orfeó Badaloní i el Centre d’Higiene i Salut Mental de Badalona organitzen dissabte 10 de maig, a les 11.30 hores, a la Biblioteca de Can Casacuberta, una conferència sobre la importància dels jocs de falda que anirà a carrec dels mestres Jordi Torner i Llúcia Viloca, i estarà conduïda per Neus López i Ariadna Mazzara. La mateixa biblioteca serà l’escenari dilluns dia 19, a les 18 hores, d’una xerrada de la psicòloga Maria Canals sobre com gestionar la impulsivitat dels fills i filles.

 

 

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala