Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 06 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 7/4/2014

82 persones han fet servir el menjador social municipal de Badalona des de la seva posada en marxa el passat mes de novembre
- L’Ajuntament i la Fundació Privada Llegat Roca i Pi, amb la col·laboració de Càritas Diocesana, han impulsat aquest nou servei

82 persones han fet servir el menjador social municipal de Badalona des de la seva posada en marxa el passat mes de novembre. Foto: Comunicació BDN 82 persones han fet servir el menjador social municipal de Badalona des de la seva posada en marxa el passat mes de novembre. L’Ajuntament de Badalona i la Fundació Privada Llegat Roca i Pi, amb la col·laboració de Càritas Diocesana de Barcelona, han impulsat aquest nou servei per atendre les necessitats d’alimentació bàsica de persones adultes en situació d’exclusió social greu.

De les 82 persones que han estat ateses en el menjador social fins ara, un total de 51 han estat derivades pels Serveis Bàsics d’Atenció Social, 25 han estat portades per l’equip de Detecció i Atenció a Persones sense sostre, i 6 han accedit directament a aquest servei, o ho han fet a través de Càritas.

El menjador social, el primer d’aquestes característiques que s’instal·la a Badalona, està situat al carrer d’Arnús i funciona els 365 dies de l’any. Té una capacitat per a 30 persones, organitzades en dos torns. El perfil dels usuaris ha estat bàsicament el de persones que viuen al carrer o en habitatges que no disposen de condicions per cuinar.

A més de cobrir les necessitats d’alimentació, el servei presta també un suport socioeducatiu que permet als usuaris millorar les seves habilitats i competències personals i socials, i desenvolupar un itinerari d’inserció laboral.

La regidora de Serveis Socials i Salut, Sònia Egea, ha recordat que l’Ajuntament destinarà aquest any gairebé 90.000 euros al funcionament d’aquest menjador social. “Aquest és un servei Badalona necessitava des de feia molts anys i és un projecte que realment marca un abans i un després en l’atenció que Badalona presta a les persones més desafavorides”, ha afegit.

En el mateix equipament on està ubicat el menjador social, però en horari de tarda, es duen a terme les activitats del projecte Folre de Càritas Diocesana de Barcelona, adreçat a persones en situació d’exclusió social. Tots dos serveis es complementen amb un treball conjunt de coordinació.

Aquest espai conjunt de treball ha estat millorat amb la posada en marxa del menjador social ja que s’hi han incorporat un rentavaixelles industrial, i nous materials de cuina, entre altres.

 

 

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala