Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 28 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 1/4/2014

Els veïns de l’edifici Venus demanen una solució al ple
- Disfisa també exigeix el canvi en el servei de taxi adaptat

Puri Frias, durant la seva intervenció ahir al ple. Foto: MSA principis d’any, arribaven a la nostra redacció les queixes de Puri Frias, presidenta de l’Associació de Disminuïts Físics de Sant Adrià (Disfisa) pel canvi en el servei de taxi adaptat que proporciona el Consell Comarcal del Barcelonès i que les persones amb mobilitat reduïda de Sant Adrià, Badalona i Santa Coloma de Gramenet poden fer servir vuit cops al mes al preu d’un bitllet de metro o autobús. La concessió havia passat de l’empresa Taxi Amic a Ambulàncies La Pau. O sigui, s’ha passat d’un taxi a una ambulància. Puri Frias va tornar a exposar els seus arguments ahir al ple municipal contra aquest canvi. “Som persones, no mobles. Estic aquí perquè volem un tracte digne”. Frias va tornar a mostrar el seu malestar perquè ara s’estigmatitza al col·lectiu, ja que només volen ser tractades com persones normals i corrents, i no com a malalts, i poder fer servir un taxi i no una ambulància. A més, el canvi a la concessió es va fer tot just abans de les festes de Nadal, sense possibilitat de fer al·legacions.

Tots els grups municipals van donar suport a la moció presentada per Disfisa, tot i que alguns van mostrar el seu desacord amb les formes. De fet, tant CiU com el PP es van queixar perquè no sabien, fins poques hores abans, que la moció la presentava Disfisa, i no el grup de govern (PSC-ICV-EUiA). L’alcalde, Joan Callau, va afirmar que la moció la tenien tots els grups municipals des del passat dijous, i que les mocions no les poden presentar les entitats sense el suport d’un grup. Mireia Hernández (CiU) va mostrar la sorpresa davant la presentació d’aquesta moció per part del grup de govern perquè el seu grup ja havia demanat informació respecte el tema al Consell Comarcal del Barcelonès, on també estan presents PSC i ICV-EUiA.

Durant l’exposició de Puri Frias, un grup d’afectats de l’edifici Venus i de l’Associació de Veïns de la Mina van entrar a la sala mostrant samarretes amb el lema “402 viviendas nuevas vacías” i pancartes amb frases com “El Ayuntamiento y el Consorcio solo hacen realojos para los ricos” o “¿Qué nuevo negocio pensáis hacer con nuestras viviendas?”. A l’acabar el ple, i segons acord arribat amb el mateix alcalde, la presidenta de l’associació, Paqui Jiménez, va afirmar que tots els veïns de l’edifici Venus volen marxar, i que havien presentat 140 al·legacions que no havien estat contestades. “Estem fins el capdamunt”, va finalitzar.

Paqui Jiménez, de l'Associació de Veïns La Mina, exposant la situació actual dels veïns i veïnes de l'edifici Venus, ahir al ple. Foto: MSGregorio Belmonte, representant del consistori al Consorci de la Mina, va explicar que el consistori sempre havia apostat per enderrocar l’edifici i que totes les al·legacions, les 451, s’havien contestat totes. “És cert que el periode de reflexió que s’ha obert respecte aquest tema ja ha durat massa i cal prendre una solució”, va afirmar Belmonte, que té clar que la millor manera és un crèdit públic perquè les famílies puguin afrontar els 34.000 euros de diferència entre el pis de l’edifici Venus i la nova vivenda. I això ho ha de fer la Generalitat.

Tots els grups municipals van mostrar el seu suport amb els veïns i veïnes de Venus, però també van manifestar el seu desacord amb la gestió municipal d’aquest problema. Mireia Hernández (CiU) va tornar a demanar els números clars, “pequè, senyor alcalde, ja sap que no calen 27 milions d’euros com va demanar a la Generalitat”. Hernández, que va contradir Belmonte afirmant que el consistori havia apostat per la rehabilitació de Venus des de feia temps, va acabar la seva intervenció demanant que l’equip de govern deixés de “fer servir el Consorci de la Mina com a maquinària de compra de vots”.

L’alcalde, Joan Callau, va manifestar que mai s’havia promés pis per pis i que tots els números els tenien “les persones que saben d’això a la Generalitat, tant al departament d’habitatge com d’economia”. Callau va explicar que el procés es va parar després de la visita de dos consellers al barri de la Mina fa dos anys, i que el control del Consorci de la Mina, format per representants de diverses administracions, el té CiU “i no l’equip de govern, ja que només hi ha un representant del consistori”.

Com a conclusió, i davant les increpacions dels veïns i veïnes presents a la sala, tots els grups municipals van deixar clar que cal trobar una solució el més aviat possible i que es treballarà per arribar-hi.

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala