Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 05 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 24/3/2014

Nou espai de jocs infantils i aparcament gratuït al solar del carrer de Manuel Moreno Mauricio
- Aquest espai públic del barri de Montigalà, que en el futur hauria d’acollir un equipament escolar, mostra ara un aspecte molt deg

El solar existent entre el carrer de Manuel Moreno Mauricio, el passeig d’Olof Palme i l’avinguda de la Comunitat Europea tindrà un espai de jocs infantils i una zona asfaltada per a aparcament gratuïtL’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va presentar aquest dissabte als veïns el projecte de construcció d’un espai de jocs infantils i d’acondicionament de l’aparcament gratuït existent al gran espai que hi ha entre els carrers de Manuel Moreno Mauricio, el passeig d’Olof Palme i l’avinguda de la Comunitat Europea, al barri de Montigalà.

Tot i que es tracta d’una zona qualificada i destinada a equipaments escolars, l’Ajuntament de Badalona ha decidit fer aquesta actuació per millorar l’estat d’aquest espai públic, que actualment mostra una imatge molt degradada. D’aquesta manera i fins que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya no executi els projectes d’equipaments escolars previstos, la zona presentarà un aspecte més endreçat amb un espai per a jocs infantils i un altre per a estacionament de vehicles.

El projecte de reforma del solar ha estat redactat per l’Ajuntament de Badalona i estarà finançat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. El termini d’execució de les obres serà de 4 mesos i està previst que puguin començar el proper mes de juny. L’espai a urbanitzar té una superfície total de 9.855 metres quadrats, equivalent a un camp de futbol, dels quals 2.010 metres quadrats seran per a la zona de jocs infantils i els altres 7.845 metres quadrats per a aparcament.

La zona de jocs infantils

L’espai que acollirà els jocs infantils estarà situat al costat de l’escola Montigalà i de l’escola bressol Uni Dori. Tindrà jocs per a infants de diferents edats, com gronxadors, conjunts de construcció, piràmide de xarxa, tirolina, entre d’altres, i un paviment de seguretat de cautxú. Aquesta zona de jocs infantils, que tindrà un nou enllumenat públic, es complementarà amb un espai de formigó que inclou 4 cistelles de bàsquet. També hi haurà nou arbrat i nou mobiliari urbà, com bancs, papereres i una font, entre d’altres.

La zona d’aparcament gratuït

L’actuació municipal preveu la reparació dels sots i la col·locació d’una capa d’asfalt a tota la superfície. A més, es repararan els 2 guals d’accés des del carrer de Manuel Moreno Mauricio i l’avinguda de la Comunitat Europea. L’actuació es completarà amb la reordenació i el repintat de totes les places d’aparcament deixant carrils de circulació de 5 metres d’amplada de doble sentit. L’aparcament serà gratuït i tindrà una capacitat per a 290 places, de les quals 11 seran per a persones amb mobilitat reduïda.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que amb aquestes obres “es vol dignificar un espai molt utilitzat pels veïns, per la qual cosa s’hi farà un parc infantil amb jocs i cistelles de bàsquet, tot ben il·luminat, i un aparcament gratuït”. “Durant molts anys no s’ha invertit en la millora del barri de Montigalà per la qual cosa, i malgrat els temps econòmicament difícils, hi estem dedicant tots els recursos possibles”, ha afegit.

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala