Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 04 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 21/3/2014

L’Ajuntament de Badalona posa en marxa la setmana vinent una campanya de control de fums dels vehicles
- L’objectiu és sensibilitzar sobre la importància de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació atmosfèrica

L’Ajuntament de Badalona posarà en marxa la setmana vinenL’Ajuntament de Badalona posa en marxa la setmana vinent una campanya de control de fums dels vehicles t una campanya de control de fums dels vehicles. L’objectiu és sensibilitzar sobre la importància de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació atmosfèrica. La campanya està organitzada per l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, en col·laboració amb l’Area de Seguretat, Convivència i Participació. La Generalitat de Catalunya ha cedit l’estació mòbil de control.

Del 24 al 27 de març una unitat mòbil de la Guàrdia Urbana realitzarà controls als vehicles a dos punts diferents de la ciutat per tal de controlar possibles emissions contaminants d’elements com les partícules PM10 o els òxids de nitrogen. Els controls de fums negres s’efectuaran als vehicles diesel que estiguin circulant per l’entorn de la unitat mòbil.

La campanya s’ha dissenyat per detectar vehicles contaminants i requerir la seva reparació per reduir les emissions i millorar la qualitat de l’aire. La campanya també servirà per conscienciar a la ciutadania dels problemes que comporta la contaminació atmosfèrica i de millorar la conducció i el manteniment dels vehicles per tal que es pugui reduir el consum de carburant i les seves emissions.

Aquesta actuació s’emmarca en el conjunt d’accions previstes pel Pla de millora de la qualitat de l’aire de Badalona, que té per objectiu disminuir el conjunt d’emissions atmosfèriques que superen la normativa vigent. La ciutat de Badalona forma part dels 39 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que la Generalitat de Catalunya defineix com a zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric. La protecció se centra sobretot en els òxids de nitrogen i les partícules, PM10, que són dos dels contaminats atmosfèrics sotmesos a avaluació per part de la Unió Europea. Un dels principals agents causants de les elevades concentracions d’aquests contaminants a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i per extensió a Badalona, és el sector del transport.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, considera que “cal insistir amb campanyes de sensibilització per tal que els vehicles cada vegada siguin més eficients i més nets. Al mercat hi ha una oferta creixent de vehicles elèctrics o amb combustibles alternatius que ajuden considerablement a la millora de la qualitat de l’aire de la ciutat”. “Aquests dies hi ha ciutats europees com Paris que han hagut d’adoptar mesures extraordinàries de restricció de trànsit per intentar disminuir nivells de concentració de contaminació molt elevats que afecten greument a la salut de les persones”, ha afegit la regidora.

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala