Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 15 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 13/3/2014

"El NO de l'Estat no aguanta dins la Unió Europea"
- Dolors Feliu enceta el cicle de xerrades organitzades per CDC Sant Adrià sobre el marc legal del dret a decidir i la consulta

D'esquerra a dreta, Mireia Hernández, Dolors Feliu i Xavier Soley, a la primera de les xerrades-col.loqui organitzades per CDC Sant Adrià de Besòs, analitzant el marc legal del dret a decidir i la consulta del 9 de novembre  a la Biblioteca Sant Adrià. Foto: CDC Sant Adrià La responsable del Gabinet Jurídic de la Generalitat i autora del Llibre "Manual per la independència" (Angle editorial, 2013), Dolors Feliu va exposar a la Biblioteca Sant Adrià les vies que té el Govern de Catalunya per convocar la consulta de forma legal. L'acte fou presentat per Xavier Soley, president de l'Agrupació local de CDC i Mireia Hernández.

La jurísta va fer una aferrissada defensa del principi de democràcia, davant del principi d'unitat i indivisibilitat territorial. A més, va recordar que el que es tracta ara és de "consultar als ciutadans", i si de la consulta en surt una opinió majoritària a voler un estat independent, "caldria obrir un procés de negociació amb l'Estat, que serà llarg". El que és important, va destacar és ,"saber primer què volen els ciutadans i en quin nombre".

Feliu va denunciar que la Constitució reserva la possibilitat de fer una consulta i un referèndum només per l'Estat i pels ens locals, curiosament "no es preveu de forma expressa per les Comunitats Autònomes". Per aquest motiu, una de les vies és la de sol·licitar a l'Estat que pugui acordar amb la Generalitat la delegació de la potestat d'organitzar una consulta a través de l'article 150.2, tal com ha plantejat el Parlament de Catalunya amb el suport de CiU, ERC, ICV-EUA.

En l'ambit internacional, va assenyalar que la negació a plantejar una consulta genera un problema intern dins la pròpia Unió Europea, a la vista de l'exemple contrari d'Escòcia i la Gran Bretanya, però preguntada sobre el que està passant a Crimea, va declarar "que tampoc pot ser cap precedent, ni exemple per Catalunya"

Propera xerrada-col.loqui

El proper dia 25 de març, aquesta vegada al Casal de Cultura del carrer de Carme, es tractarà de com veuen els catalans, castellano-parlants nascuts fora de Catalunya, la consulta i el procés sobiranista, amb la presència de Fermin Santamaria, català, d'origen andalús i alcalde de Llagostera.

 

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala