Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 09 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 24/4/2010

S’inaugura al Fòrum la 39ena Feria de Abril de Catalunya
- Els alcaldes de Sant Adrià de Besòs, Jesús María Canga, i el de Barcelona, Jordi Hereu, van ser presents en l’acte d’inauguració

Text: Montse Sáez / Fotografies: Montse Pallarès

Ahir a la nit es va dur a terme l’acte d’inauguració de la Feria de Abril de Catalunya, que arriba aquest any a la seva 39ena edició. En l’acte van ser presents, entre molts d’altres l’alcalde de Sant Adrià, Jesús María Canga, el S'inaugura al Fòrum la 39ena Feria de Abril de Catalunya. - Foto: Montse Pallarèsde Barcelona, Jordi Hereu, el viceconseller de Governació de la Junta de Andalucía, José Antonio Gómez Periñán, el conseller d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat, Joaquim Llena, Antoni Fogué, president de la Diputació de Barcelona, així com els alcaldes de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i de Badalona, Jordi Serra.

En el seu discurs, l’alcalde adrianenc va destacar que "la Feria de Abril sobreviu gràcies a la força de les entitats". Per la seva banda, Jordi Hereu va destacar que tot i ser el dia de Sant Jordi no podia faltar perquè "Catalunya és la capital de la convivència, i la Feria és un símbol d’aquesta". Antoni Fogué va afirmar que la Feria havia mantingut la capacitat "de fer compatibles la tradició i la modernitat". Per últim, el representant de la Junta de Andalucía va destacar que aquesta no és millor ni pitjor fira que la de Sevilla. "És la Feria que voleu, i per tant és la millor que hi pot haver".

Festa fins el proper 2 de maig

El Real de la 39ena Feria de Abril de Catalunya romandrà instal•lada a la Plaça del Fòrum fins el proper diumenge 2 de maig. Com es habitual en el cas de la Feria els horaris de la zona Fòrum seran especials. Així, els divendres i dissabtes, es podrà visitar el Real fins a les 4.15 de la matinada. Els dies feiners es tancarà a les 2 hores, així com el diumenge 25 d’abril. El dia de la clausura, el 2 de maig, dia de la mare, la Feria es tancarà al públic en general a les 22 hores.

Les subvencions són sempre un dels temes recurrents en totes les presentacions de la Feria. En aquesta ocasió, la Generalitat de Catalunya ha aportat 49.300 euros, la Diputació de Barcelona 85.000, com l’Ajuntament de Barcelona. Per la seva banS'inaugura al Fòrum la 39ena Feria de Abril de Catalunya. - Foto: Montse Pallarèsda, la Junta de Andalucía ha destinat a la festa andalusa a Catalunya 71.000 euros, més 14.000 euros que seran destinats a la posada en marxa d’un altre projecte de la FECAC: la Federació d’Empresaris Andalusos a Catalunya.

La seguretat serà un altre dels temes a tenir en compte. Com en edicions anteriors, s’ha creat un Centre de Coordinació en el que treballaran els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona, la Policía Local de Sant Adrià de Besòs, la FECAC, el SEM, la Creu Roja i BSM. La zona de les atraccions s’instal•larà de nou al Parc dels Auditoris, tot i que les obres que s’estan portan a terme a la zona han provocat un canvi en la distribució dels aparells de fira.

Com arribar-hi

La Feria d’Abril és, des del moment en que es va instal•lar a la Plaça del Fòrum, la fira del transport públic. Els dies que duri la Feria es reforçaran les línies d’autobusos 7, 36, 41,43 i 141 des de les 17 hores fins a les 22 aproximadament, en especial els caps de setmana. A més, TMB posarà de nou en marxa un servei especial d’autobusos llançadera, amb sortida a la Plaça Catalunya fins el Fòrum, anada i tornada, durant les hores en les que el metro no funcioni. Aquest servei especial d’autobusos tindrà un interval de pas cada 8-10 minuts. Apart dels autobusos, també es pot arribar a la Feria de Abril en metro, mitjançant la línia 4. Com també en tramvia i en bicing.

Música de sempre

Una de les consignes de la FECAC els darrers anys ha estat la de conservar la música tradicional de la Feria que, com s’encarrega de recalcar el president de la FECAC, Francicsco García Prieto, "han de ser les sevillanes". Per això, des de fa tres anys les principals actuacions de la caseta de l’organitzadora són sempre de grups i solistes dedicats a les sevillanes. Aquest aS'inaugura al Fòrum la 39ena Feria de Abril de Catalunya. - Foto: Montse Pallarèsny hi actuaran Requiebros, María de la Colina, Amantes, Brisas i Guadaljarafe. A més, l’emisora Radiolé organitzarà el divendres 30 d’abril la seva festa de Feria de Abril, on hi actuaran Las Carlotas, Requiebros, el Mani, Alicia Fernández, Paco Candela i Brumas.

Aposta per la reinserció

Una de les novetats de la Feria de Abril d’aquest any és el conveni deol•laboració entre la FECAC i l’associació Asproseat, una entitat de caràcter social, amb seu a l’Hospitalet de Llobregat, que treballa per la inserció de persones amb discapacitat intel•lectual. Gràcies a aquest conveni s’han repartit entre les casetes de les entitats i la resta d’instal•lacions del Real uns bidons amb capacitat de 50 litres en els que es recollirà tot l’oli que s’utilitzi a les cuines. Un equip d’Asproseat passarà per les casetes per recollir aquest oli, que serà utilitzat per la creació de biodièsel, un biocombustible 100% biodegradable. Francisco Pegalajar, responsable de medi ambient de la Feria de Abril, preveu que en els 10 dies de fira es recolliran al voltant de 7.000 litres d’oli.

Entitats adrianenques

En l’edició d’enguany Sant Adrià estarà representada per dues entitats: l’Hermandad Nuestra Señora del Rocío Virgen de las Rocinas i el Centro Cultural Gitano de la Mina. Tal i com va passar l’any 2009, l’Hermandad Nuestra Señora del Rocío Pastora del Alba no hi serà present.

L’Ajuntament de Sant Adrià ha programat visites dels centres de la tercera edat al Real. Serà el proper dimarts 27 d’abril a la caseta del Centro Cultural Gitano de la Mina.En l’acte d’inauguració van ser presents bona part del consistori adrianenc, que no es van voler perdre l’oportunitat de gaudir de la inauguració d’una festa que és també de la ciutat.

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala