Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 14 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 4/2/2014

Mags de la Xina, de França, Xile i Espanya participen en el Festival Internacional de Màgia-XIV Memorial Li-Chang de Badalona
- El català Mag Lari presentarà al Teatre Blas Infante el seu muntatge Somriures i màgia. The Sound of Magic

Mags de la Xina, de França, Xile i Espanya participen en el Festival Internacional de Màgia-XIV Memorial Li-Chang de Badalona. Foto: Comunicació BDNMags de la Xina, de França, Xile i Espanya participen aquest mes de febrer en el Festival Internacional de Màgia-XIV Memorial Li-Chang de Badalona. Durant tot el mes se succeiran les activitats relacionades amb la màgia que tindran el seu punt àlgid en la celebració de la Gala Internacional que es farà els dies 21, 22 i 23 de febrer. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Badalona, Montserrat Salgado, i el director del Festival, Enric Magoo, han presentat avui les principals característiques de l’edició d’enguany.

Li-Chang, la figura que dóna nom al festival, va ser un mag badaloní, de nom real Joan Forns i Jordana (1916-1998) que va tenir una important trajectòria internacional amb espectacles on es convertia en un misteriós i exòtic personatge oriental.

Menció honorífica

En el transcurs de la presentació l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha lliurat la Menció Honorífica del festival a Ediciones Marré. Aquesta Menció es concedeix a una persona, entitat o institució que hagi destacat pel seu treball en el món de la màgia. Ediciones Marré és una editorial dedicada des de fa cinquanta anys a la publicació de revistes i llibres, en català i castellà, sobre el món de la màgia. El premi l’ha recollit Ricard Marré, l’editor, membre i expresident de la Societat Espanyola d’Il·lusionisme.

Després de lliurar la Menció Honorífica, l’alcalde ha destacat la qualitat dels espectacles del festival i el fet que aquest ja sigui tota una referència en el món de la màgia a nivell internacional, i ha agraït el seu suport a col·laboradors i patrocinadors. Garcia Albiol també ha remarcat que una de les virtuts més importants del festival és el fet que arriba amb espectacles i diverses activitats a diferents barris de Badalona i no únicament al centre de la ciutat.

Espectacles de màgia

El dia 9 de febrer tindrà lloc una de les actuacions més destacades del Festival amb la presència del català Mag Lari que presentarà en el Teatre Blas Infante el seu muntatge Somriures i màgia. The Sound of Magic.

Una setmana més tard, el 15 de febrer, el xilè Juan Esteban Varela durà fins al Teatre Principal Des de la foscor, un espectacle, únic al món, en que el públic té els ulls tapats. La màgia s’haurà de viure sense utilitzar el sentit de la vista.

Gala Internacional de Màgia

La Gala Internacional de Màgia omplirà l’escenari del Teatre Zorrilla els dies 21, 22 i 23 de febrer amb les actuacions de la xinesa Huang Zheng, mestra de la màgia visual, amb aparicions, levitacions i rituals de dansa; el francès Pierre Xamin, que mostrarà la tècnica del canvi de màscares; el també francès Pilou, Gran Premi Mundial de Manipulació; el lleonès Juan Mayoral, que oferirà màgia poètica; i el mallorquí Miguel Gavilán, especialista en aparicions i desaparicions. Tots ells presentats per l’asturià Mag Murphy, habitual de diversos canals de televisió.

Un dels participants a la Gala és el que obtindrà el Premi Li-Chang de Badalona, escollit per votació del públic assistent.

Geocaching Les ombres de Li-Chang

Una de les novetats d’aquesta edició és l’elaboració d’un joc de pistes que condueix al món màgic de Li-Chang, pensat com una aproximació a la figura del mag badaloní i obert a la participació de tothom. El joc funciona com una gimcana en què s’han d’anar resolent incògnites fins aconseguir trobar el premi final o tresor, amb un sistema de posicionament global, un GPS.

Altres activitats

El Festival organitza diverses activitats durant tot el mes entre les quals cal destacar la Gala Solidària de Màgia Jove, que tindrà lloc el dia 1 de març al Teatre Blas Infante, amb la intenció de recaptar fons per al projecte Àfrica Màgica.

Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu enviar una expedició de mags als camps de refugiats del continent africà. Els participants en la Gala Solidària són tots mags molt joves.

Per altra banda hi haurà xerrades, tallers, conferències i actuacions a diversos llocs com la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, l’Espai Betúlia, el Centre Cultural de l’Escorxador Nau-3, el Círcol Catòlic, la llibreria Saltamartí, el restaurant La Sargantana o l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, amb màgia solidària pensada per als nens i les nenes hospitalitzats.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala