Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 07 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sez - Sant Adri de Bess - 30/1/2014

Joan Tard i Rubn Arenas expliquen com construirem el nou pas
- En una xerrada ahir a la tarda al Polidor

Joan Tardà i Rubèn Arenas expliquen com construirem el nou país . Foto: ERC Sant AdriàAhir dimecres 29 de gener va tenir lloc un acte a la Sala polivalent del Centre de Producció Cultural i Juvenil Polidor de Sant Adrià de Besòs, amb la presència del diputat al Congrés per ERC-Rcat-Catalunya Si, Joan Tardà. L’acte s’emmarca dins la campanya ‘Votar és democràcia’ que Esquerra Republicana de Catalunya ha encetat a nivell nacional per donar a conèixer les raons democràtiques que justifiquen el dret a decidir.

El president d’ERC – Sant Adrià, Rubèn Arenas, va començar amb un discurs molt emotiu on per explicar la transversalitat i l’impacte social que ha tingut tot el procés fins arribar a la situació actual va posar el seu propi exemple familiar, retent un petit homenatge a la seva mare, castellanoparlant i de pare castellano-manxec, finada l’any passat. Va fer una crida a convèncer a tothom perquè vagi a votar a la consulta convocada pel 9 de novembre d’enguany , “sigui quina sigui la llengua que parlen a casa i sigui quin sigui el seu origen”. Es va mostrar convençut de la legalitat i legitimat de la consulta ressaltant la imatge antidemocràtica que donaria el Govern espanyol impedint que el poble de Catalunya pugui decidir el seu futur a les urnes. Així mateix, va finalitzar posant de manifest la importància de la participació com a acte democràtic.

Per la seva banda, Joan Tardà, va fer una extensa explicació a una sala plena de gom a gom. Va posar en relleu els valors republicans donant molta importància a l’esperit democràtic que impregna el procés de transició nacional que estem vivint: “Tenim la oportunitat de convertir aquest 9 de novembre en el 14 d’abril dels nostres avis”. Va posar en valor la rigorositat i la pulcretat en cadascun dels passos que es fan i la gran desorientació que va causar a Madrid l’acord per la data i la pregunta de la consulta entre totes les forces sobiranistes. Va destacar per donar un caire marcadament social al plebiscit, tenint en compte que la situació econòmica és dolenta i clarificant: “Una Catalunya amb estat només permetria aturar el cop, que és molt, perquè si seguim com estem, estarem hipotecant almenys 4 generacions futures”. Tot això, ho va explicar en el seu habitual tarannà desenfadat i molt proper a una sala molt receptiva. Va acabar explicant tota la il·lusió que hi ha dipositada en que el procés de construcció del nou país surti bé, “En el moment del part de la nova República catalana, tots els presents, serem pares i mares fundacionals”.

Al finalitzar, els assistents van poder fer preguntes als ponents i van poder gaudir d’un refrigeri que molts van aprofitar per parlar de manera més pròxima i relaxada amb el diputat a les Corts espanyoles, Joan Tardà. L’acte va tenir també la seva repercussió a les xarxes socials amb els hashtags expressament creats per l’ocasió #tardasantadria i #santadriasisi que van ser vehiculats per la compte de twitter d’ERC – Sant Adrià (@SAB_ERC).

Text: ERC Sant Adrià

 

 


| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala