Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 08 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 30/1/2014

El deute de la reurbanització de la nova Mina és de la promotora, no dels veïns
- El consistori aclara que per llei s’ha de reclamar als propietaris, però no el pagaran

El deute de la reurbanització de la nova Mina l'haurà de pagar la promotora, i no els veïns. Foto: MSAhir, El Periódico de Catalunya publicava un article on assegurava que l’Ajuntament de Sant Adrià havia reclamat als propietaris de les noves vivendes de la Mina construides per la promotora Reyal Urbis el pagament de les obres de reurbanització dels terrenys annexos als seus habitatges. El text afirmava que com que Reyal Urbis havia presentat suspensió de pagaments i estava en concurs de creditors, el consistori adrianenc reclamava els diners als veïns dels immobles. Doncs, bé, aquest matí l’Ajuntament ha fet públic un comunicat en que afirma que el Reglament de la Llei d’Urbanisme de Catalunya estableix que la liquidació definitiva de la reparcel·lació s’ha de reclamar als propietaris dels terrenys o dels pisos, i no a la constructora.

El que sí ha confirmat el consistori és que Reyal Urbis, a instàncies del Consorci, va enviar una carta als afectats en la que se'ls comunicava que no els corresponia als propietaris el pagament de la quota de liquidació. Però, de nou, reitera que per llei s’ha de reclamar la liquidació final, que el Consell de Govern del Consorci de la Mina va aprovar al desembre de 2010, al propietari actual i no a la promotora.

Tot l’enrenou ha sorgit aquests dies perquè el Consorci de la Mina comptava amb un periode de set anys per cobrar la liquidació, i aquest temps acava enguany. Tot i això, segons el consistori, s’intentarà esgotar el termini perquè la promotora pugui fer front els pagaments per compte dels veïns. El cobrament de la liquidació es fraccionarà en quatre rebuts al llarg de l’any, el primer ja ha estat emès, i els altres tres se supeditaran a les gestions que l’administració està duent a terme amb veïns i promotors.

En el seu comunicat, el consistori també confirma que es donarà tot el suport jurídic i d’assessorament als veïns en la seva negociació amb Reyal Urbis. A més, afirma que el Consorci de la Mina ha mantingut contactes amb la promotora durant aquests darrers dos anys. Ahir mateix hi va haver una reunió entre l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, representants municipals i del Consorci de la Mina, i el director regional de Catalunya i Balears de Reyal Urbis, David Gispert. Aquest últim va refermar que el deute és de la promotora i que, donat que l’empresa està en concurs de creditors, es compromet a remetre el pagament als administradors concursals.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala