Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 13 de Desembre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 16/1/2014

S'aprova provisionalment l'ordenança fiscal reguladora de l'impost de Béns Immobles 2014
- Es redueix el tipus impositiu per rebaixar l’impacte de l’actualització dels valors cadastrals establerta per l’Estat

Aprovació provisional de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'Impost de Béns Immobles, per a la seva vigència a partir de l'1 de gener de 2014El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat provisionalment en la sessió extraordinària i urgent celebrada aquest dimecres 15 de gener la modificació de l'ordenança fiscal número 1 reguladora de l'Impost de Béns Immobles, per a la seva vigència a partir de l'1 de gener de 2014.

El dictamen aprovat proposa una reducció del tipus impositiu a aplicar en l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost de Béns Immobles per a aquest any 2014, amb l’objectiu que l’actualització dels valors cadastrals fixada pel Govern espanyol no afecti de manera significativa els imports que hauran de pagar els contribuents badalonins. Finalment el tipus impositiu que s’aplicarà a Badalona aquest exercici serà de l’1,04 % i no de l’1,15 %, com havia quedat aprovat en el Ple de l’Ajuntament del proppassat mes de desembre.

Aquesta reducció, doncs, ve originada perquè la Llei 22/2013 de 23 de desembre de Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2014, en el seu article 73, estableix que els coeficients d’actualització dels valors cadastrals dels immobles s’incrementen un 10% en determinats municipis, entre els quals s’hi troba Badalona, en funció dels anys d’entrada en vigor d’aquests valors cadastrals. Atès aquest canvi, si l’Ajuntament mantingués els tipus impositius fixats inicialment, les quotes a pagar pels contribuents tindrien un augment superior a l’IPC i no s’acompliria allò que el Govern i el Ple municipal pretenien per a aquest impost.

Per això, es proposa aquesta modificació dels tipus impositius a aplicar. El tipus fixat en l’anterior aprovació hauria representat un increment de l’1,7 % respecte a l’any 2013. Amb el tipus que ara es proposa l’increment respecte a l’exercici anterior quedarà en un 1,24 %. En definitiva, un 0,46 % menys que l’augment aprovat en el mes de desembre.

La delicada situació econòmica que afecta a gran nombre de famílies badalonines ha fet que el Govern municipal hagi proposat aquesta mesura per reduir al màxim l’impacte d’aquesta actualització cadastral ordenada per la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat.

El dictamen s’ha aprovat amb els vots favorables del grup municipal del PP i les abstencions de PSC, CIU, ICV-EUIA i el regidor no adscrit.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala