Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 19 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 12/4/2010

Primer baròmetre de seguiment policial a Badalona
- Les entitats valoren especialment la millora en el contacte de la policia local amb el teixit social organitzat

La Guàrdia Urbana de Badalona ha realitzat el primer Baròmetre de Seguiment Policial de Proximitat (BSPP), elaborat a partir de les entrevistes realitzades durant el mes de febrer a responsables de 76 entitats, escoles, i casals de gent gran de la ciutat, entre altres tipus d’entitats i organitzacions.

Aquestes entrevistes han estat realitzades per la Unitat de Serveis a la Comunitat (USC), una unitat de la Policia Local especialitzada en el contacte amb el teixit associatiu i escolar de la ciutat, actualment formada per vuit agents.

En aquests contactes amb les entitats, a banda de l’habitual tractament de problemàtiques concretes de què s’encarrega la unitat, els agents han demanat tres aspectes de l’actuació policial susceptibles de ser millorats i tres més en què hi hagi hagut una millora en els darrers temps, amb l’objectiu d’elaborar un baròmetre que permeti establir, des del punt de vista del teixit social organitzat, els punts febles i els punts forts de la tasca que realitza la Guàrdia Urbana.Primer baròmetre de seguiment policial de Badalona. Foto: Ajuntament Badalona

De les respostes facilitades per les persones entrevistades es desprèn que la principal preocupació és el compliment dels preceptes de l’Ordenança de civisme. Aquesta qüestió suposa el 25,4% de les respostes de les entitats. En segona posició, amb un 20,1%, es troba la presència policial al carrer seguida del control de la indisciplina viària, amb un 10,5% de les respostes. En posicions menors del llistat d’aspectes susceptibles de ser millorats es troben la protecció de les escoles (7,4%), el funcionament d’altres serveis municipals (5,7%), i el control dels horaris d’establiments (4,8%).

Pel que fa a les qüestions sobre les quals els entrevistats han detectat una millora, la primera és la presència policial propera al teixit social, amb un 16,6% de les respostes. En segon lloc se situa la percepció sobre una millora en la comunicació entre la policia i els altres serveis municipals (13,1%), seguida, en tercer lloc, per la satisfacció pel compliment de la funció policial (8,7%). En menor grau, els aspectes que més valoren com a millora els entrevistats en aquest primer baròmetre de seguiment policial de proximitat són la rapidesa en la resposta a requeriments (8,3%), l’increment de la presència policial (7,8%), i l’atenció i la informació rebuda per part dels agents (6,5%).

El primer tinent d’alcalde i regidor de Govern de l’Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, ha valorat positivament “la tasca policial de la Unitat de Serveis a la Comunitat, que fa una feina molt important amb l’ampli teixit social organitzat que tenim a Badalona”. En aquest sentit, Falcó ha destacat que “el diagnòstic que fan els entrevistats, que per la seva responsabilitat tenen una percepció qualitativa del que passa a la ciutat, coincideix en gran part amb el diagnòstic que fa el propi Govern i els comandaments de la Guàrdia Urbana”. “És cert –ha afegit Falcó- que un dels reptes que tenim és millorar en el control de les actituds incíviques dels ciutadans, un aspecte en què s’avança a un ritme més lent perquè els problemes d’incivisme són més difícils de combatre”. El regidor ha advertit, en aquest sentit, que “l’ampliació de la plantilla de la Guàrdia Urbana que tenim en marxa serveix per a millorar aquest i altres aspectes, però aquesta tasca és a mig termini i requereix, per damunt de tot, una major implicació de la ciutadania”.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala