Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 21 de Octubre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 2/1/2014

10 persones s’incorporen al mercat laboral gràcies a un pla d’ocupació del projecte Treball als barris
- PxC demana tota la documentació perquè un dels contractats és Javier Paredes, membre de l'executiva local del PSC

PxC posa en dubte l'adjudicació dels llocs de treball en un dels plans d'ocupació subvencionats per la Generalitat.Les gestions fetes des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament amb l’objectiu de generar ocupació en el municipi estan recollint els seus fruits aquest mes de desembre.

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) va comunicar el passat 17 de desembre l’atorgament d’una subvenció per un altre pla d’ocupació, concretament el que l’Ajuntament havia sol·licitat en el marc del projecte Treball als barris.

A través d’aquest pla l’Ajuntament ha contractat a 10 persones aturades que començaran a treballar demà 31 de desembre i que durant 6 mesos desenvoluparan tasques de rehabilitació d’equipaments, edificis municipals, i espais públics. Els treballs es portaran a terme al poliesportiu Ricart, l’edifici de l’Ajuntament, el Centre de producció cultural i juvenil Polidor, la Biblioteca Sant Adrià, l’Escola Pompeu Fabra, l’Arxiu municipal, el Centre Fiveller i el Centre obert Les Fades. A més a més es revisarà l’enllumenat públic, la xarxa d’aigua potable i la xarxa d’aigua freàtica municipal de Sant Adrià Nord .

Les persones seleccionades tenen un perfil qualificat (1 encarregat oficial de primera, 5 oficials de segona de l’àmbit de la construcció, 3 oficials de segona de l’àmbit d’instal·lacions elèctriques i 1 peó del sector de la construcció). En aquesta ocasió, s’han prioritzat els majors de 25 anys (col·lectiu que presenta més demanda d’ocupació al municipi), els aturats de llarga durada amb experiència en el sector de la construcció i les persones immigrants.

Aquest pla està finançat per la Generalitat però també compta amb una aportació municipal destinada al material que utilitzaran els treballadors. El Servei d’Ocupació de Catalunya ha dut a terme el procés de selecció, mentre que l’Ajuntament ha definit els perfils professionals que necessitava i ha col·laborat amb l’Oficina de Treball de la Generalitat en les entrevistes de les persones preseleccionades de la base de dades de l’Oficina.

Aquest és el tercer pla d’ocupació que el SOC concedeix a l’Ajuntament aquest mes de desembre. Recordem que els dos primers, emmarcats en el programa Treball i Formació, han fet possible la contractació de 17 persones, per part de l’Ajuntament, i de 6 persones més, per part del Consorci de la Mina, per fer tasques de manteniment de la via pública. Si afegim els 10 treballadors contractats ara a través del projecte Treball als barris, són 33 les persones aturades del municipi que han trobat feina a través dels plans d’ocupació.

PxC hi veu possibles irregularitats

Plataforma per Catalunya (PxC) ha fet públiques les seves reticències respecte a l’adjudicació dels llocs de treball d’un d’aquest plans, concretament el destinat a tasques de manteniment de la via pública. Segons PxC, degut a que el pla es va comunicar a principis de desembre i s’havia d’engegar abans de final d’any, l’ajuntament no ha pogut “informar i difondre-ho tal com marcava el protocol aprovat aquest any en ple per impulsar criteris de transparència en aquest tipus de plans d'ocupació”. Un d’aquests contractats és Wilson Javier Paredes, membre de l’executiva local del PSC, que segons PxC “ha tingut a més la sort de no ser contractat en una de les 15 places de peó, sinó en la de supervisor dels mateixos”. Aquesta situació a fet que el partit liderat per Menchu Martí hagi demanat tota la documentació “expedients, criteris i metodologia que s'ha seguit des de l'ajuntament i qui "va definir els perfils professionals" que l'ajuntament va lliurar al SOC per a la selecció dels aturats. Des de Plataforma per Catalunya exigim el màxim de transparència per part de les administracions públiques en tot tipus de plans ocupacionals, els faci qui els faci, perquè no puguin donar-se situacions que com a mínim generin suspicàcies als gairebé 4000 adrianencs aturats”.

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala