Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 07 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - - 9/4/2010

El CERCAT apropa el Rocío a la ciutadania colomenca
- Amb una exposició al Museu Torre Balldovina

Sandra Torres, Ramon Fontdevila, Montserrat Olivés, Antonio Carmona i Ramon Sagués. - Foto: Montse PallarèsAhir es va inaugurar l’exposició “Rocío. Tiempos de María. Historia fotogràfica del Rocío en Catalunya” al Museu de la Torre Balldovina, a Santa Coloma de Gramenet. L’exposició està propulsada pel CERCAT, Centro de Estudios Rocieros y Cultura Andaluza en Catalunya, i és una mostra que existeix des de l’any 2006, però que per primera vegada trepitja terres colomenques desprès d’haver passat per deu municipis amb un total de 7.500 visitants.

Ramon Sagués, director del museu, va felicitar als membres del CERCAT pel seu treball a l’hora de portar al centre una exposició d’aquest tipus, i va esmentar també la intenció del propi museu de participar de forma regular en l’acollida de manifestacions culturals com aquesta. Per la seva banda, Sandra Torres, directora del CERCAT, va agrair al públic assistent la seva presència a l’exposició i els esforços de les entitats a l’hora de fer possible tota la tasca de l’associació. Va explicar també les funcions i una breu història sobre el CERCAT i la seva voluntat de fer arribar la cultura andalusa a la ciutadania catalana des de diferents àmbits d’actuació.

Ramon Fontdevila, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, va alabar la qualitat de l’exposició i va parlar sobre l’estructura de les germandats, unes agrupacions vives al país amb una càrrega simbòlica molt arrelada a Catalunya. Va afegir que aquesta exposició apropa i fa arribar a l’abast de tothom un ampli món de cultura, un recull de sentiments i vivències que els ciutadans i ciutadanes poden gaudir de forma oberta i participativa.Exposició "Rocío. Tiempos de maría. Historia fotográfica del Rocío a Catalunya". - Foto: Montse Pallarès

Tanmateix, es va comptar amb la presència de membres del consistori colomenc. Antonio Carmona, segon tinent d’alcalde, va parlar sobre la seva implicació personal en la cultura andalusa, arrelada als seus propis orígens i va manifestar el seu sentiment d’orgull i alegria pel treball del CERCAT, pel funcionament de totes les entitats participants i per aquesta exposició que reflecteix moltes emocions i experiències entorn el Rocío. Com a última exponent va prendre la paraula Montserrat Olivés, regidora de cultura de Santa Coloma, que va elogiar la possibilitat que donen mostres com aquesta perquè les diferents manifestacions culturals de la ciutat dialoguin entre si, tot finalitzant amb la dita “el saber no ocupa lugar”, en referència a aquesta convivència de cultures.

A més, a la presentació hi van assistir diversos membres d’entitats i germandats que, interessats tant per l’organització com per l’exposició en si, van poder gaudir d’una petita visita guiada per la mostra a càrrec de Sandra Torres, directora del CERCAT, així com de la projecció d’un audiovisual sobre el Rocío.

Sandra Torres va oferir una visita guiada als assistents. - Foto: Montse PallarèsJosé María Pulido es va encarregar de la presentació dels parlants. - Foto: Montse PallarèsExposició "Rocío. Tiempos de María. Historia fotográfica del Rocío a Catalunya". - Foto: Montse PallarèsSandra Torres, directora del CERCAT. - Foto: Montse PallarèsExposició "Rocío. Tiempos de María. Historia fotográfica del Rocío a Catalunya". - Foto: Montse Pallarès

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala