Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 20 de Octubre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 28/11/2013

Els hospitals Germans Trias i de l’Esperit Sant creen una unitat d’Urologia conjunta
- L’objectiu és apropar l’assistència sanitària especialitzada als pacients colomencs i evitar que es derivin innecessàriament al ce

Els hospitals Germans Trias i de l’Esperit Sant creen una unitat d’Urologia conjuntaEls especialistes d’Urologia de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i els de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) treballen des d’aquest mes de manera coordinada amb l’objectiu de millorar la qualitat i l’eficiència dels dos serveis. La Unitat Funcional d’Urologia de Santa Coloma, que és el nou dispositiu conjunt, establirà un sistema de treball únic entre els dos centres que evitarà derivacions i exploracions innecessàries de pacients d’aquest centre al seu hospital de referència. Per tant, els pacients colomencs només seran derivats al centre badaloní si requereixen una assistència d’alta complexitat, la qual cosa millorarà també la gestió de les llistes d’espera.

Per a la creació de la Unitat, Germans Trias ha aportat a la FHES un uròleg que actuarà com a coordinador i que haurà de garantir la posada en marxa de protocols i circuits assistencials comuns entre els dos centres. Així, es crearan circuits específics amb especial èmfasi en l'abordatge dels problemes oncològics i de l'atenció al pacient urològic urgent.

A més, l’aliança amb un hospital d’alta tecnologia com és Germans Trias, permetrà a la FHES ampliar la seva cartera de serveis gràcies a les noves sinèrgies de coneixement entre els centres. Entre les nous serveis hi ha la litotrípsia intracorpòria per al tractament de les litiasis ureterals simples, un procediment que permet desfer les pedres als conductes urinaris.

Amb aquest acord, la FHES consolida el projecte iniciat l'any 2010, quan l'atenció urològica al territori va rebre un fort impuls gràcies a l'increment de la complexitat de les patologies assumides per l'hospital i a l'aposta per l'activitat descentralitzada.

Un projecte emmarcat en el Pla de Salut

La creació d’un servei territorial d’Urologia respon als objectius del Pla de Salut 2011-2015 del Departament de Salut, on s’inclou l’establiment de carteres de serveis per territoris segons els nivells de complexitat en algunes especialitats com ara la urologia. El pla, a més, busca millorar la resolució en els àmbits de relació més freqüent entre l’atenció primària i l’atenció especialitzada, entre els quals es troba també la urologia.

En aquest sentit, la coordinació entre Germans Trias i la FHES permetrà l’optimització dels equips assistencials, reduir la reiteració de visites, millorar la qualitat assistencial i disminuir la variabilitat clínica al territori, assegurant l’equitat en el tracte als pacients.

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala