Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 19 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 25/11/2013

25 anys de passió per un sentiment
- La Penya Espanyolista Sant Adrià celebra el seu mig segle de vida amb un concert i un dinar de germanor.

La taula presidencial del dinar del 25è aniversari, amb el president de l’Espanyol, Joan Collet, el president de la penya, Josep Guillen, l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau i l’ex-jugador blanquiblau, Tommy N’Kono. Foto: Penya Espanyolista Sant Adrià. Fa 25 anys, l’Espanyol va viure el millor moment esportiu de la seva història. A la vegada, va viure el pitjor. Després d’eliminar a equips tant importants com el Milan, l’Intern, el Brujes o el Borussia Mönchengladbach, l’equip blanquiblau va arribar a la final de la Copa de la UEFA, on s’enfrontaria al Bayern Leverkusen. En aquella època, la final era a doble partit. El d’anada, al desaparegut estadi de Sarrià, l’Espanyol va guanyar per 3 a 0. El títol estava a tocar. Però a la tornada tot es va torçar. Els alemanys van empatar l’eliminatòria tornant el 3 a 0 als barcelonins i als penals no hi va haver sort. D’aquella bona i dolenta experiència, bona per la gran campanya europea i dolenta per la final, els espanyolistes no es van enfonsar. Ben al contrari, la força del sentiment perico es va fer més forta.

A Sant Adrià va impulsar la creació de la Penya Espanyolista Sant Adrià. Quatre dels seus fundadors, Clemente Vázquez, Enrique Latorre, Pepe Monreal i José Paredes hi van anar a Leverkusen per donar suport al seu equip. A la tornada, van decidir que era el moment de donar-li suport d’una manera encara més activa, més enllà dels partits.

Amb aquest esperit naixia el novembre de 1988 la penya perica de la ciutat, que aquest mes de novembre ha celebrat el seu 25è aniversari amb dos actes molt especials. El primer, un concert a càrrec de la Coral de Sant Adrià, i el segón, un dinar de germanor. Al dinar van ser presents els presidents del RCD Espanyol, Joan Collet, i de la Penya Espanyilista Sant Adrià, Josep Guillen. També van ser-hi presents l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, i la regidora Isabel Marcuello, a més del mític porter de l’Espanyol de la final de la Copa de la UEFA, Tommy N’Kono. Al voltant de 100 persones van participar del dinar en el que molts van tenir presents les persones que malauradament no hi van poder assistir-hi, com els fundadors Clemente Vázquez i Enrique Latorre.

La Coral Sant Adrià va dur a terme un concert per commemorar el 25è aniversari de la penya. Foto: Penya Espanyolista Sant Adrià. Un centenar de persones van ser presents al dinar del 25è aniversari de la penya. Foto: Penya Espanyolista Sant Adrià. Els fundadors de la penya van rebre una placa commemorativa. Foto: Penya Espanyolista Sant Adrià.

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala