Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 05 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 25/11/2013

Es posa en marxa el nou portal de dades obertes, amb el qual es vol fomentar la transparència municipal
- Aquest projecte serveix per millorar la qualitat dels serveis que des de l’Ajuntament s’ofereixen als ciutadans

Es posa en marxa el nou portal de dades obertes, amb el qual es vol fomentar la transparència municipalL’Ajuntament de Badalona disposa des d’avui del nou portal de dades obertes, també anomenat ‘Open Data’, amb el qual es posa a l’abast de tots els ciutadans una sèrie de dades per tal que les puguin consultar i/o utilitzar. Amb aquest nou servei, l’Ajuntament vol fomentar la transparència municipal, crear serveis de valor afegit, homogeneïtzar els formats amb els quals la informació s’obre al públic, promocionar el teixit econòmic i afavorir la participació ciutadana.

Amb l’entrada en funcionament del portal de dades obertes, l’Ajuntament de Badalona se situa com un dels ajuntaments capdavanters en aquesta matèria. En aquest nou portal es poden trobar dades municipals de diversa índole en format tractable, és a dir que l’usuari les pot descarregar i treballar segons el seu interès. Per exemple, els ciutadans que el consultin hi veuran dades relatives a la població de Badalona, al patrimoni històric artístic més destacat, informació relativa a les llicències d’activitats, dades de l’estació meteorològica del Museu de Badalona o tot el carrerer municipal.

Entre les millores que es poden trobar en aquest nou portal hi ha les següents:

·Disposar d’un lloc específic per dades obertes publicades per l’Ajuntament

·Publicar nous conjunts de dades (datasets) fins arribar a obtenir-ne un total de 32, front els 16 existents amb anterioritat

·Fomentar la continuïtat territorial de les dades amb altres ajuntaments

·Tenir un portal multiidioma

·Disposar d’un portal multiajuntament conjunt entre diversos ajuntaments que tenen les dades publicades amb el mateix format

·Disposar d’un potent cercador de datasets en diferents formats: CSV, XML, ODATA,etc.

·Habilitar una bústia específica de consultes

Per accedir a aquest nou portal ‘Open Data’ només cal entrar a l’adreça web http://opendata.badalona.cat o bé accedir-hi des de la web municipal. Per tal d’accedir al portal de dades obertes multiajuntament només cal entrar a l’adreça http://opendata.cloudbcn.cat.

Aquest projecte web ‘Open Data’ s’ha presentat al congrés Smart City Expo, dins del marc CloudBCN del qual Badalona és un dels ajuntaments fundadors. Aquesta ha estat la primera vegada que Badalona ha donat a conèixer una iniciativa en el marc d’aquest congrés. CloudBCN aglutina diversos ajuntaments arreu de Catalunya amb l’objectiu d’identificar i establir sinèrgies en matèria de Tecnologia Informàtica i Comunicació (TIC), compartir coneixement i experiències, promoure serveis TIC comuns arreu del territori i reduir la despesa mantenint els nivells de qualitat. Actualment aquest grup està format per 10 ajuntaments, tot i que s’espera que properament se n’adhereixin més.

CloudBCN compta ja amb una primera experiència tangible –‘Open Data’ multiajuntament– on 7 municipis s’han post d’acord per oferir dades de manera homegènia. En aquest primer projecte han participat els ajuntaments de Badalona, Barcelona, Cornellà, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans, El Prat de Llobregat i Tarragona.

La segona tinent d’alcalde i regidora de l’àmbit de Govern, Maritxu Hervás, ha explicat que “la presentació d’aquest projecte representa un pas més dins de l’aposta tecnològica que fa l’Ajuntament de Badalona per millorar la qualitat dels serveis que s’ofereixen als ciutadans”. “L’Ajuntament de Badalona està apostant des de fa mesos per les TIC ja que és una de les eines primordials per potenciar la transparència de l’administració municipal”, ha afegit.

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala