Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 27 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 19/11/2013

Els actes de sensibilització al carrer protagonitzen la commemoració a Santa Coloma del Dia internacional contra la violència vers les dones
- El proper diumenge es durà a terme una caminata pels carrers de la ciutat

Els actes de sensibilització al carrer protagonitzen la commemoració a Santa Coloma del Dia internacional contra la violència vers les dones. Foto: Ajuntament SC  Amb la finalitat de portar al carrer la conscienciació i la sensibilització ciutadana pel que fa a la xacra de la violència masclista, els actes centrals entorn al Dia Internacional contra la violència vers les dones a Santa Coloma de Gramenet tenen lloc aquest any als espais públics de la ciutat.

Així, la primera de les accions programades, ha tingut lloc els dos darrers diumenges, 10 i 17 de novembre, a la plaça de la Vila. Allà, un grup de dones colomenques ha teixit, amb elements de ganxet, una pancarta contra la violència masclista que serà penjada a la façana de l’Ajuntament el proper dissabte 23, a les 12 hores. Aquest acte unitari, convocat des del Consell de les Dones per la Igualtat de Santa Coloma i adreçat a tota la ciutadania, ha comptat amb una significativa participació dels grups de dones de la ciutat.

D’altra banda, pel proper diumenge 24 de novembre, s’ha convocat un nou acte unitari al qual està convidat també el públic general. Es tracta d’una caminada pels carrers de Santa Coloma en contra de la violència de gènere. El recorregut previst és el següent: parc d’Europa (encreuament amb el carrer de les Balears), av. Francesc Macià, av. Santa Coloma, Can Peixauet, av. Generalitat, carrer de la Cultura, carrer de Sant Carles, passeig de Llorenç Serra i plaça de la Vila.

La idea és portar samarretes de color lila amb el lema “No a la violència masclista”, les quals es poden adquirir, al preu de 4 euros, a la seu de la Coordinadora d’Associacions de Dones, organitzadora de l‘acte (carrer de Lluís Companys, 9), i als grups de dones de la ciutat.

Finalment, per tancar els actes al carrer, el dilluns 25 de novembre, a les 18.30h, tindrà lloc a la plaça de la Vila la tradicional concentració ciutadana i lectura del manifest amb motiu del Dia internacional contra la violència vers les dones. Un acte on, cada any, la ciutadania colomenca mostra el seu rebuig a la violència masclista.

També el dia 25, a les 19 hores, se celebrarà a l’Espai per la Pau del Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar (carrer de Sant Jeroni,1) la conferència “Hanna Arendt. Filosofia, existència, guerra i pau”, a càrrec de Verena Stolcke, catedràtica d'Antropologia Social de la UAB. Es tracta d’un acte organitzat per l’Ajuntament, des del departament de Cooperació i Solidaritat, amb la col·laboració de La Lliga dels Drets dels Pobles, en el marc del Curs sobre filosofia de la pau: Pensar i construir la pau (cal inscripció prèvia).

Conferència de l’escriptora i periodista Núria Varela entorn a la violència de gènere

Un altre dels moments centrals de la diada tindrà lloc el dimarts, 26 de novembre (18 hores), a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré (plaça de la Sagrada Família, s/n), amb la conferència “La violencia de género, un género distinto de violencia”, a càrrec de Núria Varela, reconeguda periodista, escriptora i activista defensora dels drets de les dones, i autora, entre altres, dels llibres Íbamos a ser reinas. Mentiras y Complicidades que sustentan la violencia contra las mujeres, Feminismo para principiantes o La voz ignorada. Ana Orantes y el fin de la impunidad. També és autora del bloc nuriavarela.com.

També, una altra conferència està programada pel dimecres, 27 de novembre, a les 19 hores, al Centre Cívic del Riu (carrer de Lluís Companys, 9). En aquest cas girarà entorn als canvis legals que suposa la reforma de la llei d’avortament i les conseqüències socials que se’n deriven, com a mostra de la violència patriarcal que pateixen les dones. Aquesta xerrada està organitzada per Dones amb Iniciativa i anirà a càrrec de Montse Pineda, coordinadora d’incidència política de Creación Positiva, membre de la Campanya pel Dret a l'Avortament lliure i Gratuït i presidenta del Comitè 1er de Desembre.

El programa d’actes entorn al 25 de novembre es tancarà el dijous, 28 de novembre, amb el curs “Sensibilització i conscienciació sobre la violència en contra de les dones amb diversitat funcional o discapacitat”. Un curs gratuït i adreçat al públic en general, que començarà a les 17.30h, al Cívic del Riu, i tindrà tres hores de durada. Està organitzat per CEMFIS i per inscriure’s cal contactar amb l’entitat per correu electrònic dona@cemfis.es o al telèfon 616 959 821.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala