Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 31 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 5/11/2013

Óscar Marjalizo jura el càrrec de regidor com a independent
- Al ple del passat dimecres també es van aprovar les ordenandec fiscals pel proper any

Óscar Marjalizo rebent la medalla que l'acredita com a regidor. Foto: MSLa baixa de la regidora del PP María Franco el passat ple de juliol ha provocat que el Partit Popular perdi un vot al ple municipal. El següent a la llista era Óscar Marjalizo, que va abandonar la disciplina del partit de dretes a principis d’any. Marjalizo s’havia apropat a Ciutadans, i treballava amb el partit d’Albert Rivera a la ciutat. Amb la renúncia de María Franco, Marjalizo entrava al cartipàs municipal, i va decidir desvincular-se, de moment, de Ciutadans i treballar per la ciutat com a independent. El PP perdia així part de la seva força, tornant de nou a tenir tres regidors, com en legislatures passades. La tensió es podia palpar a l’inici del ple, després de la irrupció de la PAH Besòs, quan Marjalizo va jurar el càrrec i va rebre l’aplaudiment de tots els regidors adrianencs menys els del PP.

Del més destacat del ple, a part d’aprovar-se provisionalment el Pla especial d’ordenació de centres de culte, que entre d’altres punts estableix que es construeixin en parcel•les de la perifèria de la ciutat, i donar compte de la decidió de l’Agència Catalana de l’Aigua per mantenir l’actual designació de zona sensible a la totalitat de la conca del Besòs, es van aprovar les ordenances fiscals per l’exercici de 2014. El regidor d’Hisenda, Pedro Rivero, va afirmar que enguany se seguia amb la línia continuista de “congelar impostos i taxes” de l’any passat. L’IBI augmentarà degut a la pujada del 10% de la revisió catastral, però per contrarrestar es baixarà el tipus d’aplicació de l’IBI del 0,83 al 0,76. A més, es mantindrà la bonificació de família nombrosa a partir de cinc membres, i l’impost de la mobilitat serà aplicat nomès a vivendes amb un valor catastral superior als 70.000 euros, i no als 40.000 com fins ara.

Queden congelats l’impost d’activitats econòmiques, de vehicles, de construcció i les plusvàlues. En aquest terreny, hi haurà una bonificació del 50% en les plusvàlues de vivendes habituals o de primera residència deixades en herència a familiars de primer grau. També es congelen les taxes de tots els serveis municipals, menys la taxa del mercat d’encants que es redueix en un 18%.

Així queda el nou cartiàs de l'Ajuntament adrianenc, amb els nous regidors Fina López, Hugo Ferrer i Óscar Marjalizo. Foto: MS

En el torn de preguntes, la regidora de CiU Mireia Hernández va demanar a l’alcalde, Joan Callau, que contesti les instàncies dels veïns, en especial les dels veïns de la Mina que van veure com l’ajuntament, per un error administratiu, els hi cobrava un IBI que no els havia de cobrar. Amb alguns d’aquests veïns i veïnes presents a la sala de plens, Hernández, que va assegurar que no li agradaven els circs, va afirmar que cal donar resposta als ciutadans “perquè esteu obligats per llei a fer-ho”. A més, la regidora de CiU va tornar a preguntar a l’edil adrianenc per què li va demanar al president Mas que calien 27 milions d’euros per enderrocar l’edifici Venus, una qüestió que van contestar entre l’alcalde i el regidor del barri de la Mina Gregorio Belmonte. Segons el regidor d’EUiA, calen aquests 27 milions d’euros perquè hi ha 244 pisos al bloc, valorats en 82.000 euros cadascun. A més dels 32.000 euros per pis, que és la diferència entre l’habitatge de Venus i el nou pis que ofereix el consistori als afectats, i el milió i mig que costarien les obres. Mireia Hernández li va rebatre afirmant que no tots són propietaris i per tant no tots tenen dret a la indemnització. “Potser aquesta xifra és per espantar la Generalitat perquè hi ha un interès ocult per no enderrocar l’edifici Venus”, va sentenciar la regidora convergent. Per això va demanar que el consistori posi sobre la taula tots els expedients d’expropiació per veure la situació real. L’alcalde Callau va afirmar que no hi ha cap interès ocult en aquest tema, “només estem esperant des de fa dos anys que altres administracions prenguin una decisió”.

Aquí tenen el video sencer del ple d'octubre.

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala