Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 04 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 4/11/2013

La nova xarxa de bus s'estendrà a Sant Adrià de Besòs i Badalona aquest novembre
- La línia H10 tindrà el terminal al Pavelló Olímpic de Badalona i parades al centre de Sant Adrià, i a més es crearà la 143

Recorregut de les noves línies 143 i H10.Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i els ajuntaments de Badalona i de Sant Adrià de Besòs han acordat l'extensió de la nova xarxa de bus a aquestes dues ciutats, cosa que es concretarà aquest mes de novembre amb la creació de la línia H10 de la nova xarxa (Badal - Olímpic de Badalona). Alhora es crearà la línia de proximitat 143 (La Pau - Sant Adrià).

La reorganització del servei de bus de TMB té en compte el conjunt de serveis de transport públic que existeixen actualment als municipis de Badalona i Sant Adrià de Besòs (metro L2, Trambaix, Rodalies, autobusos diürns de diversos operadors i nocturns) i és coherent amb els objectius de millora de l'eficiència i aprofitament òptim de la intermodalitat que afavoreix el sistema tarifari integrat vigent a la regió metropolitana. També encaixa amb el projecte d'implantació de la nova xarxa de bus d'eixos verticals, horitzontals i diagonals, més fàcil de fer servir i de millors prestacions, que impulsen TMB i l'Ajuntament de Barcelona.

L'actuació tindrà lloc d'aquí unes setmanes, quan s'implantin cinc línies de la nova xarxa, que s'afegiran a les cinc creades el 2012. Una d'aquestes noves línies, l'horitzontal H10, connectarà el barri de Badal de Barcelona (avinguda de Madrid - Arizala) amb el Pavelló Olímpic de Badalona, a través de l'eix que formen els carrers de València i Mallorca i la rambla de Guipúscoa de Barcelona, l'avinguda de Pi i Margall de Sant Adrià i l'avinguda d'Alfons XIII de Badalona.

L'oferta bàsica d'aquesta línia, d'11,8 quilòmetres de longitud, serà d'intervals de 6-7 minuts els dies feiners de 7 a 21 h.

Parades de la H10 a Gorg, Llefià, Artigues i el centre de Sant Adrià

L'origen-final de la línia H10 serà a l'avinguda del Marquès de Montroig de Badalona, a l'altura de la plaça del President Tarradellas, al barri del Gorg. A més, tindrà parades als barris de Llefià i Artigues, de Badalona, i al casc urbà de Sant Adrià, molt a prop del mercat, el poliesportiu i altres equipaments públics.

La nova línia H10 seguirà en gran part als recorreguts actuals de les línies 43 (Les Corts - Sant Adrià) i 44 (Estació de Sants - Olímpic Badalona), que deixaran de circular. Al mateix temps es crearà la línia 143 (La Pau - Sant Adrià), que farà un itinerari en forma d'L pels barris de Sant Joan Baptista, la Catalana, la Mina, el Besòs, el Maresme i la Pau de Sant Adrià i Barcelona. Aquesta línia, que circularà amb intervals de 12 minuts els dies feiners, tindrà el terminal a l'avinguda de la Platja - Eduard Maristany, de Sant Adrià, i connectarà amb els transports ferroviaris existents a la zona a les estacions de metro de La Pau (L2 i L4), Besòs, Besòs Mar i El Maresme / Fòrum (L4), l'estació de Rodalies de Sant Adrià (línia R1) i les diverses parades del Trambesòs (línies T4, T5 i T6), a més de poder-se combinar amb les línies de Tusgsal.

La resta de línies d'autobús que opera TMB i que donen servei a Sant Adrià de Besòs continuaran amb la configuració actual. Són la 42 (Pl. Catalunya - Santa Coloma), la 60 (Pl. Glòries - Zona Universitària) i la 141 (Av. Mistral - Barri Besòs).

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala