Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 26 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 31/10/2013

ICV Badalona impulsa una campanya per garantir les pensions públiques
- Explica les alternatives per garantir el sistema públic de la Seguretat Social

Antonio Camacho, responsable de la campanya, i Aïda Llauradó, presidenta d'ICV Badalona. Foto: ICV Badalona Amb el lema “les mentides del PP i la seva contrarreforma de pensions”, ICV engega una campanya per garantir el sistema públic de Seguretat Social a tot el territori català, amb octavetes, enganxines, la web www.pensionsimentides.cat i múltiples actes repartits pel territori.

A Badalona, ICV impulsa la campanya amb l’objectiu d’arribar a tots els sectors de la població. Antonio Camacho, responsable de campanya, vol desemmascarar les mentides que justifiquen la contrarreforma del PP i explicar les alternatives que garanteixen la continuïtat del sistema públic de pensions. Segons Camacho, “El “pensionazo” amaga el negoci que hi ha darrera de la privatització del sistema de pensions. El problema no és la despesa pública sinó l’atur i la precarietat laboral”. A més, insisteix que cap sistema aguanta la debilitat de les cotitzacions actuals amb els alts índex d’atur, jornades parcials i baixos salaris.

Al Congrés dels Diputats, només Izquierda Plural ha proposat un text alternatiu a la contrarreforma del PP, amb alternatives concretes que garanteixen el sistema públic de la Seguretat Social a curt i mig termini. Es pot garantir el sistema de pensions de forma immediata a través de propostes fiscals, canviant les bases de cotització, i lluitant contra el frau i l’economia submergida. A més, les solucions a mig termini es troben en un sistema fiscal més just i equitatiu, la creació d’una banca pública i d’una taxa sobre les transaccions financeres, entre d’altres. Amb tot, el factor clau per garantir un bon sistema de pensions és una ocupació de qualitat, començant per un pla de xoc per a l’ocupació juvenil i retirar la reforma laboral.

ICV també denuncia que el govern del PP a Badalona és còmplice d’aquesta reforma que vulnera els drets més bàsics de la ciutadania. Per això, segons la presidenta d’ICV Badalona, Aïda Llauradó, “quan Garcia Albiol aplaudeix als actes públics el paper dels pensionistes perquè aporten sovint l’únic ingrés de famílies senceres, és conscient que la contrarreforma de pensions del PP acabarà amb els pocs ingressos que garanteixen l’alimentació i necessitats bàsiques d’aquestes famílies”.

A la seva proposta, ICV-EUiA també proposen eliminar despeses suprimint administracions dobles, eliminant les aportacions a l’Església Catòlica, retallant a la Corona i en despesa militar, i amb polítiques de mobilitat sostenible.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala