Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 16 de Juny de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 31/10/2013

La PAH Besòs irromp al ple per demanar explicacions
- Exigeixen que es posi en marxa d’una vegada l’Acord de ciutat contrària als desnonaments

Membres de la PAH Besòs irrompen al ple per demanar que el consistori faci allò que es va comprometre amb l'Acord de ciutat contrària als desnonaments. Foto: MSEl passat dilluns, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Sant Adrià (PAH Besòs) va fer pública la seva denúncia contra el consistori per no haver iniciat els tràmits que s’especificaven a l’Acord de ciutat contrària als desnonaments que tots els grups municipals van signar el ple del passat juliol. Per ells, el govern adrianenc no havia fet res del que es demanava a l’acord per fer del municipi una ciutat sense desnonaments i acabar així amb el drama de moltes famílies. Segons la PAH no s’han dut a terme cap de les iniciatives que implicava aquest acord. Iniciatives com formar una comissió de seguiment o un grup de treball, posar en marxa un telèfon gratuit d’atenció als afectats, parlar amb les entitats financeres i demanar la suspensió dels expedients de desnonaments i la paralització dels procesos en curs, o sol•licitar al Consorci de la Mina que es posin a disposició dels ciutadans les vivendes construides en règim de lloger social.

La paciència se’ls ha acabat. Ahir, just començar el ple municipal d’octubre, membres de la PAH van interrompre la sessió per demanar explicacions als polítics que es van comprometre a aturar els desnonaments a la ciutat. La primera reacció de l’alcalde, Joan Callau, va ser demanar la suspensió del ple i fer-lo a porta tancada, però finalment va escoltar les demandes dels afectats que durant prop d’una hora van exposar les seves demandes. Els polítics van escoltar els casos d’Antonia, Justa i Bibiana, tres dels 81 casos que porten des de la plataforma, en situació límit i que no poden esperar més.

Membres de la PAH Besòs irrompen al ple per demanar que el consistori faci allò que es va comprometre amb l'Acord de ciutat contrària als desnonaments. Foto: MSMembres de la PAH Besòs irrompen al ple per demanar que el consistori faci allò que es va comprometre amb l'Acord de ciutat contrària als desnonaments. Foto: MSMembres de la PAH Besòs irrompen al ple per demanar que el consistori faci allò que es va comprometre amb l'Acord de ciutat contrària als desnonaments. Foto: MS

L’alcalde va afirmar que s’havia parlat amb entitats bancàries presents a la ciutat, com Bankia i Banc Sabadell, que els havien assegurat que no obririen processos de desnonament. Isabel Marcuello va afirmar que just avui es signa un conveni amb la Diputació de Barcelona per crear un servei específic pels afectats per la hipoteca dins dels serveis social de l’Ajuntament. Marcuello va afirmar que “ens ho hem pres molt seriosament perquè el drama social no té colors però no podem dir cada setmana el que hem fet”. En definitiva, que s’està treballant, però els afectats no tenen temps per esperar els resultats dels tràmits burocràtics.

Finalment, els membres de la PAH Besòs van abandonar la sala de plens amb un acord per reunir-se amb l’alcalde el proper dilluns a la tarda.

Aquí teniu el video amb la intervenció de la PAH Besòs al ple.

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala