Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 27/3/2010

XIII Fira de la Solidaritat a Sant Adrià
- Jocs, comerç just, productes artesanals i espectacle per a tota la família

XIII Fira de la Solidaritat, estand de AYNE. - Foto: Montse PallarèsLa Fira de la Solidaritat es consolida un any més amb diverses activitats programades a la plaça de la Vila. En la seva tretzena edició, la Fira ha girat entorn al poble palestí i la conscienciació històrica i social sobre el conflicte, així com una reivindicació per la pau i els drets humans. S’ha comptat amb la presència dels membres i presidents de les diferents entitats participants, així com de Gregorio Belmonte, regidor d’educació i solidaritat de l’Ajuntament, Àlex Hinno, secretari de la Casa Palestina a Catalunya, i Andreu Felip, director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

El matí ha començat amb una xocolatada i amb els estands de diverses entitats, tant de la ciutat com de fora, que han exposat els seus projectes i accions, i han col•locat el seu gra de sorra dins de la jornada solidària d’aquest dissabte. Amb la participació del PESAB, les entitats adrianenques com Yalah Solidaris amb el Poble Sahrauí, És l’hora o Cat-Arif, el grup L’Espiral de Badalona, i altres participants com AYNE, Asociación Europea de Cooperación con Palestina, Creu Roja, Casa Palestina de Catalunya, CCOO, Intermón Oxfam o Vicente Ferrer han passat tot el dia venent, ensenyant, mostrant i fent partícips als adrianencs i les adrianenques del conflicte que sofreix el poble palestí. També la Biblioteca de Sant Adrià ha posat una parada doble: per una banda, de préstec, i per l’altra, de venta de llibres a un euro els beneficis dels quals van per la reconstrucció d’una escola destruïda al terratrèmol d’Haití. Tanmateix, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament ha creat un espai amb panells informatius sobre conscienciació social en diferents àmbits.

Entre les activitats dirigides als més petits s’ha pogut gaudir d’una ludoteca amb diversos jocs, un espectacle de contes de la mà de Tanaka Teatre i un taller de reconstrucció de ciutats palestines en base a la fotografia d’una casa derruïda. A més, s’ha realitzat un taller de cuina palestina i una mostra de vestits i mocadors típics on s’ha explicat el seu significat concret. En definitiva, s’han creat diversos espais perquè tant grans com petits puguin conscienciar-se del que passa a l’altra punta del Mediterrani d’una forma lúdica i educativa.

Com a punt i final de la jornada s’ha comptat amb dos actuacions, una musical i l’altra de pirotècnia. La primera ha estat un concert a càrrec d’Oriol Cano i Marina Hoyos, que han ofert al públic assistent tot un repertori molt variat de versions de cançons de jazz, bossanova, The Beatles, Pink Floy o Bob Marley, entre d’altres. I el segon i últim acte s’ha dut a terme per la Tronada, la colla de diables i diablesses de Sant Adrià, tot un espectacle de foc i percussió que ha inclòs focs artificials com a cloenda.

XIII Fira de la Solidaritat, estand de Yalah, solidaris amb el Poble Sahrauí. - Foto: Montse PallarèsXIII Fira de la Solidaritat, estand de Cat-Arif. - Foto: Montse PallarèsXIII Fira de la Solidaritat, estand de la Creu Roja i la ludoteca ètnica. - Foto: Montse PallarèsXIII Fira de la Solidaritat, estand de Intermón Oxfam. - Foto: Montse PallarèsXIII Fira de la Solidaritat, estand de la Fundació Vicente Ferrer. - Foto: Montse PallarèsXIII Fira de la Solidaritat, la Biblioteca al carrer - Foto: Montse PallarèsXIII Fira de la Solidaritat, Asociación Europea de Cooperación con Palestina - Foto: Montse PallarèsXIII Fira de la Solidaritat, Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya - Foto: Montse PallarèsXIII Fira de la Solidaritat: la xocolatada - Foto: Montse PallarèsAndreu Felip, director de ACCD i Gregorio Belmonte, regidor de solidaritat. - Foto: Montse PallarèsXIII Fira de la Solidaritat: taller de reconstrucció de ciutats palestines. - Foto: Montse PallarèsXIII Fira de la Solidaritat: Oriol Cano a la guitarra. - Foto: Montse PallarèsXIII Fira de la Solidaritat: Marina Hoyos, vocalista. - Foto: Montse PallarèsXIII Fira de la Solidaritat: Marina Hoyos i Oriol Cano. Actuació musical. - Foto: Montse PallarèsXIII Fira de la Solidaritat: resultats del taller de reconstrucció - Foto: Montse PallarèsXIII Fira de la Solidaritat: espectacle de Tronada, colla de diables i diablesses - Foto: Montse PallarèsXIII Fira de la Solidaritat: espectacle de Tronada, colla de diables i diablesses - Foto: Montse PallarèsXIII Fira de la Solidaritat: espectacle de Tronada, colla de diables i diablesses - Foto: Montse PallarèsXIII Fira de la Solidaritat: espectacle de Tronada, colla de diables i diablesses - Foto: Montse Pallarès


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala