Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 27 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 9/10/2013

El quetx Ciutat Badalona torna de la regata internacional de clàssics amb un tercer premi de l’etapa Barcelona - Toulon
- L’acte de rebuda de l’embarcació del Port de Badalona de la participació en la Tall Ships Regatta (TSR) és dissabte, 12 d’octubre

Les properes sortides pel litoral que es reserven en www.marinabadalona.cat estan programades per al 19 i 27 d’octubre i 2, 10, 16, 24 i 30 de novembre i el 8 i el 14 de desembre. L’embarcació del Port de Badalona, el quetx Ciutat Badalona, torna aquest dissabte, 12 d’octubre, a les 12.00 hores, al seu port base, després d’haver participat en les dues etapes de la Mediterranian Tall Ships Regatta 2013 (TSP), la cita dels grans velers tradicionals va sortir de Barcelona el 24 de setembre.

El nostre quetx, el Ciutat Badalona, ha fet un gran paper en aquest festival internacional, amb una tercera classificació dins del seu grup, la classe B, en l’etapa Barcelona cap al port francès de Toulon (del 14 al 27 de setembre) i un quart lloc en l’etapa de Toulon al port italià de La Spezia (del 30 de setembre al 4 d’octubre). En la classificació general, el quetx, capitanejat respectivament per Juanjo Navarro i Jordi Garcia en les dues regates i per Marcel Mongay en el trajecte de retorn, ha quedat en el lloc número 10 dels 31 participants de més d’una dotzena de banderes.

Així, dissabte, una flota d’embarcacions rebrà el quetx per mar i a terra serà rebut pels armadors i pels col·laboradors que han fet possible l’aventura. Tampoc no faltarà la presència del Cantaquetx, la secció cantaire de l’Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona, entitat sense ànim de lucre de la qual forma part la tripulació i que ha portat a terme el programa de formació dels grumets.

El Ciutat Badalona ha passat amb bona nota la seva estrena en la regata, que requereix dues característiques que des de Badalona hem acomplert: que les embarcacions es governin des de la navegació tradicional i que la tripulació estigui integrada per jovent d’entre 15 a 25 anys, de manera que bona part dels grumets formaven part del col·lectiu de 38 alumnes que van estrenar el curs 2012-2013 la formació en navegació tradicional. Aquest programa s’oferta per al curs 2013-2014 als centres de secundària, un dels objectius fixats per Marina de Badalona des que el 2006 va adquirir l’embarcació i va iniciar la seva remodelació per esdevenir, entre d’altres, vaixell escola.

L’arribada del Ciutat Badalona al seu port permet reprendre les sortides amb públic, que ja es poden reservar en la web de Marina de Badalona (www.marinabadalona.cat ) i que estan fixades per als dies 19 i 27 d’octubre, 2, 10 i 16, 24 i 30 de novembre i 8 i 14 de desembre.

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala