Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 22 de Octubre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 8/10/2013

El Museu de Badalona acull l’exposició “Post mortem. Rituals funeraris des del segle XIX fins a mitjan segle XX”
- La mostra es podrà veure des d’aquest dijous, 10 d’octubre, fins diumenge 12 de gener del 2014

El Museu de Badalona acull l’exposició “Post mortem. Rituals funeraris des del segle XIX fins a mitjan segle XX”.Aquest dijous, 10 d’octubre, a les 19 hores, s’inaugura al Museu de Badalona (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 1) l’exposició “Post mortem. Rituals funeraris des del segle XIX fins a mitjan segle XX”, un mostra on es podrà veure els diferents objectes i imatges que permeten entendre quins eren els rituals i protocols que se seguien després de la mort d’una persona al llarg del segle XIX i fins a mitjan segle XX.

L’acte d’inauguració comptarà amb la presència de la regidora de l’Àrea de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Badalona, Montserrat Salgado.

L’exposició pretén mostrar la preparació a la mort i l’extremunció, la preparació del cos i la mortalla, la vetlla del cos durant tota la nit, les maneres d’anunciar la mort d’una persona (campanes, comunicats escrits...), la botànica funerària, la indumentària litúrgica i de dol, el trasllat al cementiri, el culte als morts o el dia de Tots Sants entre moltes altres vessants de la mort.

La mostra anirà acompanyada de diverses visites i conferències complementàries amb aquest calendari previst.

Dijous 24 d’octubre, a les 19 h

“La percepció de la mort a través de la història”, a càrrec del pedagog i escriptor, especialista en cultura popular, Joan Soler Amigó.

Diumenge 3 de novembre, a les 11 h

Visita al Cementiri del Sant Crist guiada per la historiadora Margarida Abras.

Dijous 7 de novembre, a les 19 h

“Crònica negra de Badalona. Assassinats i morts violentes al segle XIX i primera meitat del segle XX” que farà el catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, Joan Villarroya.

Dimecres 20 de novembre, a les 19 h

En el marc de la Setmana de la Ciència

“Les anàlisis post mortem. Com esbrinar les causes d’una mort misteriosa”, realitzada pel metge forense, Jose Antonio González Díaz.

Diumenge 1 de desembre, a les 11 h

Visita comentada a l’exposició.

Dijous 5 de desembre, a les 19 h

“El significat de la mort per al poble catòlic”, a càrrec de l’historiador Joan Rosàs.

Diumenge 12 de gener, a les 11 h

Visita comentada a l’exposició.

La mostra es podrà veure al Museu de Badalona fins diumenge 12 de gener de 2014, de dimarts a dissabte de 17 a 20 hores i diumenge de 10 a 14 hores. Els dilluns l’exposició romandrà tancada.

 

 

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala