Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 24/9/2013

“Sense serveis com el nostre els centres oberts estarien més col•lapsats”
- Parlem amb la junta de l’Associació Casal Infantil La Mina de Sant Adrià

Pregunta. Vàreu tancar curs amb les xifres d’infants Parlem amb la junta de l’Associació Casal Infantil La Mina de Sant Adrià. Foto: Casal Infantil Minano atesos per falta de places, com obriu el nou curs?

Resposta. Continuem amb la mateixa oferta de 60 places complint la normativa de 10 nens i nenes per cada educador, però hi ha una gran diferència. El curs passat vam acumular 78 infants sense plaça durant els deu mesos del curs i aquest obrim amb les 60 places plenes i una llista de 53 nens i nenes sense plaça acumulats en només les primeres 24 hores. La previsió de que aquesta llista no deixi d’augmentar durant els propers dies ens obliga a buscar solucions urgents i a curt termini.

P. Darrera d’aquests números hi ha famílies.

R. Moltes famílies arriben desesperades per aconseguir una plaça, algunes porten més de dos anys a la llista d’espera. Dins d’aquestes històries familiars ens trobem molts casos de nens i nenes amb diferents factors de risc.

P. Què vol dir?

R. Son infants amb un alt nivell de risc d’exclusió social, indicadors d’alarma sobre els que la societat hem d’actuar per tal de protegir la infància com poden ser casos de desestructuració familiar, absentisme o fracàs escolar, condicions precàries als habitatges, falta d’higiene, falta d’alimentació o dificultats econòmiques entre d’altres.

P. Qui detecta les necessitats d’aquests infants?

R. Aquestes situacions són detectades pels serveis socials, EAIA, escoles i altres agents educatius del nostre territori i ens fan la derivació pel tal d’evitar que aquestes s’intensifiquin i els infants puguin gaudir d’un servei de recolzament social i educatiu.

P. Per això també estan els centres oberts?

R. Si, els centres oberts han de donar resposta a aquest infants, però les seves places son insuficients. Al barri de La Mina hi ha 2.125 infants segons el padró municipal del 2012 i només un centre obert amb 48 places, sense serveis com el nostre els centres oberts estarien més col·lapsats, i la responsabilitat ha de ser compartida.

P. Ningú dona atenció a la resta d’infants?

R. No, nosaltres mantenim una coordinació amb el centre obert per tal d’intentar assumir entre ambdós projectes el major nombre de casos, però les places son les que hi ha. Actualment la majoria d’infants en situació de risc del barri de La Mina queden al carrer després de l’escola.

P. Quina pot ser la solució?

R. Creiem molt necessari que absolutament tots els nens i nenes amb factors de risc d’exclusió social puguin optar a un servei d’atenció diària i continuada que els hi garanteixi el seu desenvolupament integral i en puguin fer un seguiment. I això es responsabilitat de les entitats i de les nostres administracions que son responsables de garantir que cap nen o nena en situació de risc es quedi sense atenció. Entre tots hem de buscar formules que ampliïn les places dels serveis existents, reinventar-ne o crear-ne de nous que donin resposta a l’actual demanda.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala