Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 17 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 14/10/2009

Niño Becerra anuncia a Sant Adrià la crisi de 2010
- L'economista barceloní va presentar al Polidor el seu nou llibre

David Palomar (esquerra) i Santiago Niño Becerra, al Polidor. Foto: MSLa sala d'exposicions del Centre de Producció Cultural i Juvenil Polidor de Sant Adrià va acollir el passat 13 d'octubre la presentació del nou llibre de l'economista Santiago Niño Becerra, "El crash del 2010. Toda la verdad sobre la crisis". L'acte, organitzat per l'àrea de promoció econòmica de l'Ajuntament de Sant Adrià, va ser presidit per David Palomar, regidor responsable de l'àrea, en el primer acte d'una sèrie de conferències amb economistes de renom que es duran a terme a la ciutat els propers mesos, segons va informar el mateix Palomar.

L'economista Niño Becerra, catedràtic d'Estructura Econòmica de la Facultat d'Economia IQS de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, va presentar les seves tesis políticament incorrectes que parlen d'una imminent crisi que començarà l'any vinent i que conclourà amb la fi del sistema econòmic actual. Niño Becerra va asegurar que la crisi "serà sistèmica, com la del 1929, i provocarà canvis profunds i radicals". L'economista, que el 2006 ja va pronosticar la precrisi que estem vivint des del 2007, va afirmar que la crisi que començarà l'any vinent es diferenciarà de la del 29 perquè la sortida serà molt més lenta que la que el capitalisme va viure fa 70 anys gràcies a la II Guerra Mundial.

Segons Becerra, "ningú és responsable d'aquesta crisi, és fruit de l'evolució econòmica". El que sí té clar és que la sortida l'hauran de plantejar totes les nacions coordinades i que, nosaltres, com a individus, haurem de tenir clar un lema: "allò necessari, és l'important". És a dir, que hem de tenir clar que els dies de consumisme desmesurat s'ha acabat. Pel que fa a Espanya, l'economista va avançar que la crisi seria molt dura per un país "que té els mateixos nivells de productivitat que Suècia al 1973. El model espanyol és més feble, més tou que la resta".

Algunes de les opinions de Niño Becerra van produir un aldarull al nombrós públic que va acudir a la cita del Polidor, com la seva afirmació que l'atur pujaria fins el 20% en els propers anys "perquè no tota la població serà necessària en el futur". A més, va asegurar que "el moment dels Estats Units s'ha acabat i el dòlar té els minuts comptats". Preguntat sobre el paper de la Xina en tota aquesta crisi, Santiago Niño Becerra va afirmar que el país asiàtic "és un bluf que ha crescut basat únicament en la dependència exterior. Crec que la Xina s'enfonsarà".     Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala