Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 27 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 18/9/2013

El quetx Ciutat Badalona participa en una regata internacional de clàssics amb joves de la ciutat com a tripulació
- L’embarcació partirà cap al Port Vell de Barcelona a les 10.15h on es concentraran les trenta naus que participen en aquesta festa

El quetx Ciutat Badalona participa en una regata internacional de clàssics amb joves de la ciutat com a tripulació.L’embarcació Ciutat Badalona, el quetx clàssic de la ciutat, participa en la Mediterranian Tall Ships Regatta 2013 (TSP), la regata dels grans velers tradicionals que concentrarà en el Port Vell de Barcelona, del 21 al 24 de setembre, una trentena de vaixells. Es tracta d’una cita internacional amb dues característiques que la distingeixen: que la tripulació ha d’estar integrada per jovent i que les embarcacions s’han de governar des de la navegació tradicional. Amb la participació s’assoleix un dels objectius fixats des que el quetx es va recuperar per part de Marina de Badalona i és fruit de la realització del Programa Educatiu per a Joves de l’Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona, entitat clau en el procés de dinamització del quetx.

La regata té dues etapes: des de Barcelona fins al port francès de Toulon –del 24 al 27 de setembre- i des de Toulon fins a La Spezia (Itàlia) –del 30 de setembre al 4 d’octubre- moment en què iniciarà el retorn. El Ciutat Badalona tornarà al seu port base el 13 d’octubre. Un total de 44 persones participaran en la TSR a bord del Ciutat Badalona entre les dues regates i el retorn. Part de la tripulació està integrada per alguns dels 38 alumnes que van estrenar el curs 2012-2013 la formació en navegació tradicional.

El quetx parteix dissabte 21 de setembre a les 10.15h cap al Port Vell de Barcelona. L’acte de comiat, que començarà a les 9.30h al Port de Badalona (davant de l’edifici de Capitania) i que està obert a tota la ciutat, consisteix en una explicació de la regata, la presentació de les tripulacions, una actuació dels castellers de Badalona i dels clubs de rem de la ciutat com a comiat i una actuació del Cantaquetx (la secció de cantaires de l’AAqCB que està recuperant el patrimoni cultural nàutic a partir de la música). Quan el quetx parteixi sobre les 10.15 hores l’acompanyarà una flota de vaixells del Port.

La segona cita a Badalona d’aquesta festa serà dijous 24 de setembre, moment en què a partir de les 11h totes les embarcacions de la flota de la TSR navegaran davant del nostre litoral, abans d’alinear-se en el punt de sortida de la regata que sobre les 17h els portarà cap a Toulon.

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala