Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 19/3/2010

S'obren les Jornades de Solidaritat 2010
- Amb una conferència inaugural sobre la situació actual dels palestins

Ahir a la Biblioteca Municipal va tenir lloc la conferencia inaugural de les Jornades Solidàries de Sant Adrià dedicades a Palestina. La xerrada va estar moderada i introduïda per Gregorio Belmonte, que va inaugurar l’acte fent referència al Consell de Solidaritat adrianenc, un espai on es promouen activitats per construir la pau sota els valors d’igualtat, dignitat i justícia. També va fer menció a la plataforma contra la guerra i als diversos actes organitzats en els pròxims dies dins de les jornades solidàries.Coni, Gregorio Belmonte i Alex Hinno. - Foto: Montse Pallarès

Àlex Hinno, secretari de la Casa Palestina a Catalunya, va ser l’encarregat de situar als assistents dins de la causa per Palestina. Per una banda, va posar sobre la taula la constant vulnerabilitat dels drets humans i la situació insostenible que cada dia s’agreuja més als territoris ocupats, però per l’altra, va expressar el seu orgull per la dignitat amb la que el poble palestí resisteix, la lluita contra l’ocupació militar que porten batallant durant els últims 60 anys. També va explicar la història del seu pare, d’origen palestí, que porta des de 1967 sense poder tornar a la seva terra, i va promoure i explicar una de les vies d’acció no violenta contra aquest tipus d’injustícies: la campanya de boicot, desinversió i sanció que alguns països occidentals ja han començat a aplicar per pressionar Israel i que, com a mínim, acompleixi amb la legalitat internacional i respecti els drets humans. A la comunitat palestina, si alguna cosa li queda, és continuar resistint, conclou Hinno.

També es va comptar amb el testimoni de primera línea de Coni, una activista per la pau i la defensa del poble palestí. Va explicar la seva experiència un any desprès de la massacre a Gaza l’any 2009, on diversos cooperants, activistes i organitzacions van fer una manifestació a la frontera egípcia contra el bloqueig que encara es mantenia a Gaza,però el govern no els hi va permetre. Va culpabilitzar als governants, no als pobles, i tanmateix, va fer una crida a la mobilització de la societat civil d’Occident per fer sentir la seva veu i pressionar als governs. Ambdós parlants, tant Hinno com Coni, van argumentar que la millor manera d’ajudar-los i d’expressar el que han vist i viscut és anant allà en persona, tornar i explicar-ho.

Les exposicions van suscitar un debat entre els assistents, on ciutadans i ciutadanes van poder expressar els seus dubtes en relació al conflicte, els seu punt de vista i les seves preguntes respecte a l’actitud de jueus i palestins en el seu dia a dia.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala