Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 21 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 5/9/2013

CiU denuncia que no han millorat ni la seguretat ni el civisme a la zona sud de Badalona
- Després d'un any de la inauguració dels mòduls de la Guàrdia Urbana a Sant Roc

ElFerran Falcó, durant la visita aquest matí als mòduls de la Guàrdia Urbana de Sant Roc. Foto: CiU 6 de setembre de 2012 es va inaugurar el que el govern municipal del PP va anomenar la “comissaria de la Guàrdia Urbana a Sant Roc”. Ara fa un any de la posada en funcionament d’un servei que, en paraules de l’alcalde el dia de la inauguració, havia de servir “per millorar la resposta a la problemàtica d’inseguretat i incivisme que sovint es dóna en aquesta part de la ciutat”.

Un any després, els veïns de la zona sud de Badalona han pogut constatar com “el que es va vendre com una comissaria no ho és pas, perquè ni tan sols es pot presentar una simple denúncia, i només serveix com a punt d’informació on durant tot el dia hi ha tancats dos agents de la policia local que no en surten i es limiten a avisar una patrulla si se’ls informa d’una incidència”, ha explicat el president del grup municipal de Convergència i Unió, Ferran Falcó.

El líder de CiU ha dit que “en contra del que es pensa, els mòduls ni tan sols han servit per complir un compromís electoral del PP, perquè l’actual alcalde va prometre una comissaria i el que hi ha és un punt d’informació sense cap mena d’operativitat policial”. Falcó ha explicat que la presència de la instal·lació no ha suposat una disminució notable dels conflictes de seguretat i convivència a la zona. En aquest sentit, ha posat diversos exemples, com la baralla de la setmana passada a Sant Roc amb el possible ús d’armes de foc, advertida a la policia a través d’una trucada, la crema de vehicles, com els dos que es van incendiar a finals de juny sota l’autopista, el robatori de material de la construcció en immobles en obres, o de bústies i finestres en comunitats de veïns, així com l’incivisme sostingut en importants àrees de la zona sud de la ciutat.

Ferran Falcó ha instat Xavier García Albiol a fer públiques les característiques i el nombre de gestions policials realitzades directament a la instal·lació, i l’ha convidat a reflexionar si, amb fets com els ocorreguts la setmana passada, està en condicions de mantenir l’afirmació que va fer fa un any quan inaugurava els mòduls policials i deia que “els veïns d’aquesta zona es mereixen viure amb dignitat, i amb la tranquil·litat de poder sortir sense por a les onze de la nit al carrer, com en altres barris de la ciutat”. Falcó ha dit que “des del nostre punt de vista, la instal·lació inaugurada fa un any no ha servit per canviar el panorama que el propi alcalde descrivia per a justificar-la”. En aquest sentit, el president del grup de CiU ha proposat que “per evitar que la inversió que es va fer es perdi, cal dinamitzar la instal·lació, fent-hi possible la presentació de denúncies i la connexió amb els sistemes d’informació que hi ha a la comissaria central de la Guàrdia Urbana”.

Un estiu més amb menys policia

D’altra banda, tal i com ja va passar l’estiu de l’any passat, el president del grup municipal de CiU ha explicat que enguany hi ha tornat a haver molts dies de l’estiu amb tres o menys de tres patrulles per a tota la ciutat. Així, Falcó ha subratllat que durant el mes de juliol un 59% dels dies hi va haver torns amb tres o menys de tres patrulles en servei per a tota la ciutat, de 220.000 habitants, un percentatge que es va agreujar el mes d’agost, quan en el 71% dels dies hi va haver torns que van tenir tres o menys de tres patrulles operatives.

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala