Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 10 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 5/9/2013

Visita de l'alcalde a la subhasta de peix a la Llotja de pescadors
- Ubicada al Port Esportiu i Pesquer de Badalona

Xavier Garcia Albiol s’ha compromès amb representants de la Confraria de Pescadors de Badalona a fer gestions davant de les institucions corresponents per evitar l’abocament de residus sòlids al mar. Foto: Ajuntament BDNL’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha visitat aquest3 dijous la subhasta presencial de peix que es fa diàriament a les 12 hores del migdia a la Llotja del Peix ubicada al Port Esportiu i Pesquer de Badalona. Aquesta subhasta compta cada dia amb una nombrosa presència de peixaters i restauradors de Badalona.

Badalona té una flota de 14 embarcacions pesqueres i un total de 16 pescadors professionals en actiu. Habitualment es posen a subhasta entre 100 i 150 quilos de peix cada dia, depenent de l’època de l’any. Mentre que les barques més petites pesquen a prop de la costa, bona part del peix que es subhasta ha estat pescat a uns 20 quilòmetres mar endins.

Un cop acabada la subhasta, l’alcalde ha conversat amb els representants de la Confraria de Pescadors, que li han mostrat la seva preocupació per l’elevada presència de residus sòlids que hi ha al fons de litoral marí de Badalona i que, segons els pescadors, procedeixen d’abocaments fets fora del terme municipal badaloní. Xavier Garcia Albiol s’ha compromés a fer “totes les gestions que siguin necessàries davant de les institucions que tenen responsabilitats en aquesta matèria per evitar l’abocament de residus sòlids al mar”.

L’edifici de la llotja té una superfície de 610 metres quadrats distribuïts en una planta. Aquest equipament funciona com a centre administratiu de l’activitat pesquera de la Confraria de Pescadors. També és l’espai d’emmagatzematge complementari per a l’activitat de cada pescador. La llotja és sobretot l’espai adreçat a la venda de captures en la sala central de pesada i de subhasta pública d’uns 200 m2. Per això, la disposició central de la sala és un taulell expositor per desenvolupar la subhasta diària, amb una taula de suport. A la mateixa zona es disposa dels espais propis per a la correcta gestió de les caixes de les captures, amb una zona de recepció de caixes brutes, zona de rentat i d’estibament de caixes netes. S’equipa amb una màquina de gel amb tarja de control per l’usuari i cambra frigorífica per a la correcta conservació d’aquestes i una bàscula per a la pesada i l’etiquetatge, amb connexió en xarxa amb l’oficina.

 

 

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala