Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 19 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 30/7/2013

Realitzats els tractaments de fumigació de les palmeres de la ciutat per lluitar contra la plaga de l’escarabat morrut
- Després de la fumigació es realitzaran les tales d’aquelles palmeres que no han sobreviscut als atacs d’aquesta plaga

L’Ajuntament de Badalona realitza els tractaments de fumigació de les palmeres de la ciutat per lluitar contra la plaga de l’escarabat morrut. Foto: Ajuntament BDNL’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat ha realitzat durant aquest mes de juliol el segon tractament de fumigació de totes les palmeres de la ciutat, unes 772 unitats. Durant l’any es realitzaran 3 tractaments preventius de fumigació més els tractaments curatius que es van realitzant a les palmeres afectades per la plaga.

L’objectiu d’aquests tractaments és evitar la possible expansió de l’escarabat morrut i el deteriorament d’aquests exemplars.

Per altra banda, es retiraran 8 exemplars de palmeres que no han sobreviscut als tractaments preventius i als tractaments pal·liatius que s’han anat realitzant per tal de poder recuperar-les. En concret les palmeres que es retiraran són: una al carrer de Méndez Núñez; dues al centre cívic de Can Cabanyes, una altra a la plaça de la Ciutat de San Carlos de Nicaragua, una a la plaça Victòria dels Àngels, una al carrer d’Austràlia, una unitat a la plaça del Doctor Fleming i finalment un exemplar al grup d’habitatges de Verge de la Salut. Algunes d’aquestes palmeres es venen tractant amb endoteràpia des del 2007 i posteriorment amb fumigacions, i s’han practicat diferents operacions de cirurgia i retirada de fulles.

A més, l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, seguint amb la lluita contra l’escarabat morrut, va instal·lar a finals de setembre del 2012, 26 trampes arreu de la ciutat per a la captura d’escarabats morrut amb l’objectiu d’estudiar la propagació d’aquesta plaga per la ciutat i capturar els exemplars que hi cauen evitant així que acabin infestant una palmera. Fins a l’actualitat, s’han recollit un total de 858 exemplars, dels quals el 90% són femelles. Els llocs on s’hi troben més exemplars són als barris del Mas-Ram i Montigalà. Un altre indret on s’hi ha trobat més concentració de l’insecte és al parc de Ca l’Arnús i Can Solei. Està previst que un cop s’hagi completat l’any complert d’estudi es puguin extreure més conclusions.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha comentat que “els tractaments estan funcionant de forma satisfactòria donat que de les 772 unitats tractades, només 27 van ser diagnosticades amb atac de l’escarabat morrut i 19 unitats han sobreviscut amb els tractaments realitzats”. Egea ha volgut destacar que “des del darrer tractament de fumigació realitzat al primer trimestre de l’any, no s’ha produït cap nova infestació”. La regidora ha afegit que “l’estudi de seguiment de l’escarabat morrut ajuda a conèixer com es distribueix la plaga a la ciutat i té un efecte preventiu ja que aquests 858 exemplars capturats fins ara són animals que ja no arribaran a una palmera, no posaran ous i no es reproduiran”. Recordem que una femella d’escarabat morrut pot arribar a posar milers d’ous.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala