Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 17 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 16/3/2010

EUiA organitza una xerrada sobre l'escola pública i la LEC
- En un acte previ a la manifestació convocada el 17 de març

David Caño, Josep Maria Isun, Jose Luís Gonzalvo i Mariano Escuder. - Foto: Montse PallarèsAhir a la tarda EUiA Sant Adrià va organitzar una conferència entorn a l’educació pública i la Llei d’Educació de Catalunya, ambdós temes a debat en quant a la seva gestió i aplicació, dos dies abans de la vaga de la comunitat educativa convocada pels sindicats.

José Luís Gonzalvo, responsable d’educació d’EUiA, va ser l’encarregat d’introduir i moderar les intervencions de la xerrada, tot explicant els tres punts clau de l’acte: la defensa de l’escola pública, les propostes i canvis de la LEC i la vaga convocada per dimecres. Josep Maria Isun, membre del sindicat de CCOO, va remarcar com els retalls econòmics deguts a la crisi han afectat a l’ensenyament, com per exemple succeeix amb la tancada dels instituts amb només una línia d’estudi. També va explicar que la nova llei, ja aprovada, no soluciona els problemes existents en l’ensenyament actual.

Per altra banda, David Caño, representant del sindicat USEC, va dividir la seva exposició en tres parts. En primer lloc, va parlar sobre els motius que els han portat a la vaga del dia 17 de març. L’estratègia per reduir costos a costa de la qualitat educativa, la poca transparència en els nomenaments telemàtics, la reducció de la capacitat negociadora col•lectiva dels centres o l’aplicació del nou calendari escolar van ser alguns dels aspectes que David Caño va apuntar com a motius per fer la vaga de dimecres. En segon lloc va explicar, des del seu punt de vista com a sindicat, perquè la vaga es feia ara i no abans o desprès, i és que ja existeix al darrere una negociació prèvia que per part del Departament d’Educació no es va complir. I per últim va parlar sobre les possibles conseqüències de la vaga, com un punt inicial per a la participació en el debat posterior per part dels assistents a la conferència.

En última instància va prendre la paraula Mariano Escuder, membre de l’AMPA de l’IES Manuel Vázquez Montalbán, que va oferir un manifest de protesta i demanda davant l’administració, remarcant la manca de consens amb la comunitat educativa en referència als canvis aplicats com és el nou calendari escolar. Tanmateix, va al•ludir a l’abús que se li aplica a les AMPA a l’hora d’organitzar activitats i fer gestions legals i econòmiques que en realitat haurien de caure en responsabilitat del Departament, i va esmentar la voluntat de coordinar totes les AMPA del municipi adrianenc. Finalment es va procedir a un torn de paraules on membres de les escoles, professionals en l’ensenyament, pares i mares van poder donar la seva veu i van tractar temes com la necessitat d’implicació en la defensa de l’escola pública i en els drets dels treballadors educatius per poder oferir una ensenyança de qualitat.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala